23948sdkhjf

Maskiner skal tale sammen

Fremtidens enheder og maskiner skal kunne fortælle hinanden hvem de er, og hvordan deres data kan findes.

Maskiner og enheder skal kunne tale med hinanden i fremtidens cloud-forbundne fabrik. Derfor arbejder den tyske værktøjsmaskinforening VDMA for standarden OPC UA, så hver enkelt enhed kan forbindes med andre og selv kunne ‘fortælle’ om sig selv til omgivelserne.

- Vi skal have enhederne til at give en selvbeskrivelse. Vi er i gang med arbejdet i forskellige grupper under VDMA, siger Heinrich Munz, strategisk teknisk konsulent hos Kuka.

En væsentlig del af hans arbejde er at være med til at udforme standarderne.

- Det er så vigtigt, at vi får opbygget fælles standarder, så vi ikke behøver at tale om forskellige kommunikationsstandarder mere. Tænk på mobil-branchen, som for længst har opbygget en række fælles standarder, der gør at forskellige apparater kan fungere på de samme netværk.

- Når hver enhed kan beskrive sig selv, så bliver det muligt at trække data ud af den enhed, og dermed kan vi få opbygget den digitale fabrik. Jeg vil opfordre danske virksomheder, der fremstiller maskiner og enheder til industrien, at gå ind i arbejdet, så vi kan få flest muligt enheder til at tale sammen. Vi regner med, at OPC UA bliver en global standard. Vi lægger selv i Kuka selvbeskrivelsen ind i vores robotter, siger Heinrich Munz.

OPC UA er en platformsuafhængig standard for kommunikation. Den kan køre på PC’er, PLC’er, servere eller mikrocontrollere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095