23948sdkhjf

Vil uddanne produktører på Sjælland

13 virksomheder på Vestegnen står klar til at ansætte produktør-elever. Nu åbner Next Uddannelse i Ishøj for den forholdsvis nye industriuddannelse har indtil nu kun været tilgængelig i Jylland. Next Uddannelse i Ishøj tager en række unge fra produktionsskoler med på industribesøg i december

Alt for få unge vælger en industriuddannelse, og mange industrivirksomheder har brug for kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Derfor har erhvervsskolen Next Uddannelse i Ishøj taget initiativ til at tage en række produktionsskoleelever med på industribesøg, på den københavnske vestegn, hvor mange virksomheder står klar med lærepladser.

- Det er afgørende, at danske virksomheder får den arbejdskraft, som de har behov for, og derfor prøver vi nu at gøre noget anderledes for at sikre, at der er i fremtiden er den faglærte arbejdskraft, der skal til, fortæller Tanja Bundesen, der er områdechef i NEXT Uddannelse København.

På turen kommer eleverne til at besøge vægproducenten Triplan i Ishøj og lakridsproducenten Johan Bülow i Hvidovre. Det er to virksomheder, der er interesserede i at få de unge ind i produktionen.

- De fleste vil gerne vide, hvad de kommer til at arbejde med, hvis de tager en uddannelse. Det er forståeligt, og derfor er vi glade for, at virksomhederne gerne vil åbne dørene og på den måde hjælpe os med at gøre de unge lidt klogere, siger Tanja Bundesen.

Turen tager udgangspunkt i produktør-uddannelsen, der er en relativt ny industriuddannelse, der i dag kun eksisterer i Jylland. Men det vil NEXT gerne ændre på og har gjort produktør til en af flere industriuddannelser, skolen satser på at få op og køre i Ishøj.

- Produktøren er industriens alsidige medarbejder, og det er kompetencer, som virksomhederne er interesserede i at tilknytte, siger Tanja Bundesen.

Uddannelsen tager to år. 

Optimismen finder NEXT blandt i, at både Johan Bülow i Hvidovre og Triplan i Ishøj har meldt ud, at de er klar til at tage en produktør-elev. Det samme gælder for 11 andre industrivirksomheder på Vestegnen.

Mattias Tesfaye: Flere skal tage en erhvervsuddannelse
Med på turen kommer også socialdemokratiets erhvervsuddannelsesordfører Mattias Tesfaye, der er kendt for at kæmpe for erhvervsuddannelserne.

- Vi mangler faglærte, og det betyder, at flere virksomheder ikke længere kan følge med efterspørgslen. Derfor skal vi have flere unge ind på en erhvervsuddannelserne, siger Mattias Tesfaye og forklarer videre:

- Ved at opstarte produktør-uddannelsen i Ishøj har NEXT påtaget sig vigtig opgave med at gøre det lettere for en gruppe af Vestegnens unge at tage en erhvervsuddannelse. Hvis jeg kan hjælpe med at sprede det budskab, gør jeg det gerne, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.347