23948sdkhjf

- Det er aldrig gået så stærkt

Digitalisering af industrien går stærkt. Vi får stadigt flere forbundne enheder. De næste 10 år vil byde på meget store ændringer, forudser Rockwell.

Rockwells store messe "Automation Fair" i Houston, Texas afspejlede, hvor hurtigt udviklingen mod digitalisering af industrien foregår.

En stor del af de omkring 70 udstillende virksomheder udstillede ikke fysiske produkter, men software, som kan bruges til at indsamle data eller behandle data.

- Alle enhederne i industrien bliver smartere og bedre forbundne. Over de næste 10 år vil der ske større ændringer, end i de sidste mange årtier, sagde Frank Kulaszewicz, senior vicepresident hos Rockwell Automation, under messens indledende konference.

Udviklingen hen mod Internet of Things eller "Connected Enterprise", som Rockwell kalder det, går meget stærkt.

Antallet af enheder i verden, der er forbundet til internettet skønnes i år at være 8 milliarder. Dermed har tallet passeret antallet af mennesker på jorden, som er 7,6 milliarder.

Det amerikanske analysefirma MPI udgiver hvert år en rapport om Internet of Things i den amerikanske industri. Tallene fra rapporten er meget tydelige.

I 2017-udgaven af rapporten mener 84 procent af industrilederne, at Internet of Things vil have en "betydelig" eller "nogen" indflydelse på deres forretning de næste fem år. Tallet er steget fra 64 procent sidste år. Hovedparten af virksomhederne er altså fuldt ud klar til udfordringen.

Strategi for IoT
Samtidig er der væsentligt flere amerikanske virksomheder, som rent faktisk har lagt en strategi for Internet of Things. Mens 11 procent havde lagt en strategi i 2016, så var tallet i 2017 allerede steget til 36 procent. Virksomhederne ser mange fordele i digitaliseringen. De fordele, der oftest nævnes, er bedre produktkvalitet, øget produktionshastighed, formindskede omkostninger og øget oppetid.

Frank Kuklaszewicz pegede på, at der er store potentialer i at forbedre gamle produktionssystemer.

- Vi har mange gamle produktionssystemer, som trænger til opgradering. De forældede produktionssystemer koster amerikanske virksomheder 20 mia. dollars i nedetid om året, sagde han.

Ny software
Rockwell Automation søger på alle måder at følge og understøtte den digitale udvikling i produktionen. Det betyder i disse år en lind strøm af ny software, blandt andet Device Analytics, Analytics for Equipment Builders og Enterprise Analytics. Det seneste skud på stammen, som blev offentliggjort på Automation Fair, er Scio, som automatisk samler og analyserer data fra produktionen.

Nærmest lammede
Udviklingen går hurtigt, og en af Rockwells ingeniører, Rachel Conrad, der er salgschef i det centrale USA, siger det på den her måde til Jern & Maskinindustrien:

- Nogle af de firmaer, vi taler med, er nærmest lammede over den her udvikling. Vi plejer at råde dem til at starte med et lille pilotprojekt med en enkelt maskine eller et mindre produktionsanlæg, i stedet for at gøre det på hele fabrikken på en gang. Sådan et pilotprojekt er risikofrit. Man kan starte med en vurdering af, hvilken produktivitet man har på anlægget, og så kan man forbinde det og se, hvad man får ud af at analysere på data, siger hun.

Rachel Conrad har arbejdet i 20 år for Rockwell Automation i hovedkvarteret i Milwaukee, Wisconsin, først i produktionen og siden i marketing og salg.

- Tingene bevæger sig meget hurtigt. Jeg har aldrig oplevet, at tingene er gået så hurtigt. Det gælder også i Rockwell. Før i tiden ville det tage os tre år at udvikle et program som det nye Scio. Nu tager det måske et halvt år, siger hun.

Jern & Maskinindustrien var inviteret af Rockwell Danmark med til "Automation Fair" i Houston.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095