23948sdkhjf

Blindrammefabrik nær væltet af egen succes

Redningen blev automatisering, så produktionen kunne følge med.

På Jydsk Blindrammefabrik i Lystrup har man igennem snart 80 år haft god succes med at fremstille lister og samle dem til rammer.

I 2015 foretog virksomheden et skifte, så de ikke længere blot fremstillede listerne, som den havde gjort i en menneskealder, men også samlede de fire lister til en ramme.

Og det skiftet fik virksomheden til at vakle under en bugnende ordrebog.

- Vi blev væltet af vores succes. Pludselig fyldte vores produkter mere. Hvordan skulle vi pakke og få plads? På den anden side var kunderne vilde med, at vi kunne levere et mere færdigt produkt, så det måtte vi bare indse var chancen for os, og derfor var der ingen vej tilbage, siger Klaus Faarvang, direktør i Jydsk Blindrammefabrik.

Med skiftet gik produktionen fra at lave 30.000 rammer om ugen til det dobbelte på bare få år. Det betød af pakning og palletering ikke kunne håndteres med manuelle kræfter alene.

Derfor søgte virksomheden en pulje gennem Erhvervspartnerskabet for at komme i gang med en automationsproces i produktionen.

- Vi havde en ambition om at få automatiseret alt, men måtte indse, at det ikke var realistisk. Nu har vi efter mange snakke, beregninger og overvejelser truffet en beslutning, og det er at automatisere den del af produktionen, der handler om at samle listerne til rammer. Så det er, hvad vi går i gang med nu, og så er vi klar til at få flere kunder rundt om i verden, siger Klaus Faarvang. 

Den største aftager er Storbritannien, dernæst kommer Tyskland og andre lande i Europa, og senest har fabrikken fået salg i USA. Jydsk Blindrammefabrik beskæftiger 35 mennesker.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187