Flere leaser CNC-maskiner

Der er godt gang i salget af både nye og brugte CNC-maskiner, som i stigende grad bliver finansieret via leasing med afgrænset risiko. Det fortæller flere forhandlere af både nye og brugte værktøjsmaskiner.

Det er ikke kun leasing af firmabiler, der er blevet populært i de seneste år. Også CNC-maskiner, robotter og pladebearbejdsningscentre bliver i stigende grad leaset i stedet for købt af metalindustrien.
Det viser tal for leasing af udstyr til industrien.
I årets første tre måneder blev der i gennemsnit leaset maskiner og udstyr for over 600 mio. kr. Det er første gang i ni år.
- Trenden er rigtig positiv i metal- og maskinindustrien. Indtjeningen er forbedret, og investeringslysten er stigende. Hos Nordania oplever vi en stigende efterspørgsel på leasing af CNC-maskiner til både den spåntagende industri såvel som til pladebearbejdningsvirksomhederne og ofte med automationsløsninger, siger Jesper Andersen, salgschef i Nordania Leasing.

Hos maskinforhandleren Flextek i Hedensted oplever man, at maskinsalg primært bliver handlet med leasing eller egenfinansiering. Som noget helt nyt er Flextek også selv gået ind på finansieringsmarkedet og tilbyder nu leverandør-finansiering.

Læs også: Stor svejsermangel i det nordvestjyske

- Vi tror, at flere kunder gerne vil have samlet opgaven med nye maskiner og udstyr. Vi kommer til fortsat at samarbejde med andre leasing-selskaber og banker, og det her bliver blot et ekstra tilbud til vores kunder, især dem der har en interesse i korttidsleje af eksempelvis robotter og maskiner på ned til tre år, siger Peter Jørgensen, administrerende direktør i Flextek.

Også til brugte maskiner
Det er ikke kun nye CNC-maskiner fra eksempelvis Flextek, det er lettere at skaffe kapital til. De brugte CNC-maskiner er også blevet lettere at finansiere. Det fortæller Stig Bindner, ejer af Stig Bindner Værktøjsmaskiner.

- Vi har en fin aktivitet, især på nyere CNC-styrede maskiner til spåntagning. Vi har set en stigning i antallet af maskiner, der bliver leaset og ikke købt via banken det seneste kvartal, og det tror jeg vil fortsætte. Leasing er nemmere, fordi det går hurtigere end den traditionelle finansiering i banken, siger Stig Bindner, ejer af Stig Bindner Værktøjsmaskiner.

Han melder om et fint salg af brugte CNC-maskiner på trods af den øgede udlånsvillighed i bankerne, og industriens øgede aktivitet. Det er nemlig ofte tegn på færre salg af brugte maskiner.

- Når der er optur i industrien, og renten er lav, vil mange investere i nye maskiner og beholde de eksisterende maskiner. Men det går ganske godt for tiden, siger Stig Bindner.

Dansk Metal: Bekymrende
Forståelse for den nye teknik og behovet for investeringer er grundlaget for metalindustriens comeback efter finanskrisen. Det vurderer Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal.

- De danske industrivirksomheder var konkurrencedygtige med det samme, eksport-ordrerne begyndte at vende tilbage for fem-seks år siden, fordi der løbende er blevet investeret i nye maskiner og teknologi. Lige nu er udfordringen især den kvalificerede arbejdskraft, fordi vi pensionerer flere, end vi uddanner. Jeg tror, vi kommer til at se over 300.000 beskæftigede i industrien i år eller næste år, men niveauet kommer nok ikke helt tilbage på samme niveau som før finanskrisen, siger Thomas Søby.

Han er dog bekymret for investeringsniveauet hos især de små og mellemstore virksomheder i metal- og maskinindustrien.

- De små og mellemstore virksomheder er ikke på samme investeringsniveau som før krisen. Det skyldes måske, at der blev investeret meget op igennem 00’erne, og mange er lidt tilbageholdende med nye investeringer. Politikerne kan overveje, om de vil lave et investeringsfradrag for ny teknologi med hurtigere afskrivninger, siger Thomas Søby.Hold dig opdateret med Jern & Maskinindustrien
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Skriv kommentar

Mest læste

Forsiden lige nu

En serie på et styk kan også automatiseres

De bringer gamle bearbejdningsmaskiner up to date

Svejseproducent: Fremtiden ligger i software

Tysk metalmesse vil trække flere danskere til

Ny kølesmøreolie løfter pædagogikken

Unikke maskiner til de svære og helt små emner

Nyhedsbrev

Sjørring vil investere 12 millioner i ny fræser

Online Avis Arkiv

EUX-smede bliver revet væk

Rias sænker fejlmargin

Bast & Co mærker udenlandsk interesse

Nyt CAD-program udfordrer markedet

3D-metalprint klar til fødevareindustrien

Mød et "monster" i Grindsted

Nye planslibere med det simple i fokus

Svejsespecialist drager ud på landevejen

Force 3D-printer metal i stort format

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Six Sigma Black Belt: 21 august 2018

Production Part Approval Process (PPAP)

En af de stærkeste på markedet indenfor komplekse statistikker!

Fra PVC (PVL) til halogenfri (NOVL)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

Vind en Powertex Håndkædetalje WLL 1 ton

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Komfortkøling

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Kran og Wirehejs

Tall Ships Races fejres hos TESS!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Køleanlæg på lager - levering inden for 2 dage!

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Nye plukkevogne til Newtec

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Mobil aircondition - lydsvag køling

Jobsamtalen starter før du aner det

Kanonflot kroghejs

Send til en kollega

0.521