23948sdkhjf

Efter opkøb: Fynske teknikvirksomheder træder på speederen

Ejerne har nu lagt en ambitiøs vækstplan for de to virksomheder Vetec og Nord Tech Industrisystemer.

Investeringsselskabet Dansk Generationsskifte overtog 1. juni aktiemajoriteten i Vetec og Nord Tech Industrisystemer. Samtidig indtrådte Peder Villemoes som medejer og administrerende direktør, mens den hidtidige ejer, Henrik Nielsen, ligeledes blev som minoritetsejer.

- Jeg trådte ind den 1. juni og har selvfølgelig brugt en del tid på at finde ud af, hvad der er op og ned på virksomheden, analyseret på kunder, leverandører, produkter og så videre. Det er en god og sund forretning, med dygtige medarbejdere og en bred portefølje af kvalitetsprodukter, fortæller Peder Villemoes.

- Det vi vil med virksomheden er at bygge videre på det fundament, Henrik Nielsen har lavet og få noget struktur på, så vi kan fortsætte med at vækste, uddyber han.

To selskaber – to strategier
Nord Tech er en handels- og ingeniørvirksomhed, der beskæftiger sig med salg og projektering af produkter og løsninger indenfor radiostyring of forsyning til maskiner i bevægelse, mens Vetec udvikler og sælger egne produkter inden for vejetekniske løsninger. Begge virksomheder fortsætter også i fremtiden som separate selskaber fortæller Peder Villemoes.

- Det giver god mening, at vi kører det i to forretninger. Det kan sagtens håndteres af vores kunder, at når det er vejeudstyr, så er det i Vetec, og når det er styrings- og forsyningsdele, så er det i Nord Tech, siger han.

Der er dog lagt forskellige strategier for de to selskaber.

- I Nord Tech-regi, der bygger på store udenlandske agenturer, skal vi fortsætte med at udvide bredden og dybden i vores produktprogram. Vi ønsker at knytte vores kunder tættere til os, og vi ønsker at lave større og mere komplekse løsninger sammen med dem. Vi har store kunder inden for vindmøller, marine og maskinbyggere og mange andre segmenter, forklarer Peder Villemoes.

- Hos Nord Tech har vi også en stor servicedel, og det har været en af årsagerne til virksomhedens succes. Service har altid været en stor del af forretningen, og det skal vi blive endnu bedre til. Og så har vi et forholdsvist stort lager her i Odense, hvor vi dels kan levere dag-til-dag, og hvor kunderne dels selv kan komme forbi. Det skal selvfølgelig også videreudvikles, fortsætter han.

Eksporten skal øges
Mens Nord Tech har rødder tilbage til 1994, kom Vetec med som søsterselskab i 2004.

- Vi har vores egne produkter, der ligger i Vetec-regi. Her ser vi et stort potentiale for at gå mere på eksportmarkedet, end vi tidligere har gjort. Derfor søger vi en eksportsalgschef og vil i første omgang gå i gang med at kigge på de nære eksportmarkeder i Nordeuropa og Skandinavien, forklarer Peder Villemoes.

- Vi har også lagt planer for udviklingen af vores produkter. Det vil sige, at vi lancerer et nyt dynamometer til februar, og så er det planen, at vi vil komme med opdateringer af vores produkter løbende, fortæller Peder Villemoes og tilføjer, at man af samme grund forventer at ansætte en service- og udviklingschef til at styrke den del af virksomheden.

Siden sin tiltrædelse i juni har Peder Villemoes arbejdet på en ny treårig strategiplan for både Vetec og Nord Tech. Den er for nyligt blevet vedtaget på et bestyrelsesmøde, og dermed er han klar til at sætte den i værk.

- Den indebærer væsentlig større vækst end i de seneste år. Specielt på Vetec-delen er den rimelig ambitiøs i og med, at vi skal ud på eksportmarkederne. I Nord Tech er det mere en støt vækst, men hvor vi skal have fat i nogle større projekter, forklarer han uden dog at ville nævne nogen konkrete tal for forventningerne.

Nord Tech Industrisystemer havde i 2016 en bruttofortjeneste på 13,1 mio. kr. og et overskud før skat på 7,9 mio. kr. Hos Vetec var bruttofortjenesten 3,4 mio. kr. og overskuddet 2,3 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095