23948sdkhjf

Lukker sag om konkursramt robotmesse – og genopliver den

Odense får igen en robotmesse fra 2018.

Odense Kommune og Blue Ocean Robotics lukker sag om konkursramt robotmesse og igangsætter nu samarbejde om en ny robotmesse, som vil løbe af stablen i 2018. 

Den nye aftale mellem Blue Ocean Robotics og Odense Kommune skal sikre ambitionen om, at have et stort udstillingsvindue for robotindustrien i Odense. 

Messen skal tiltrække både leverandører til og producenter af robotteknologi, der kan være med til styrke udviklingen af den fynske robotklynge, som nu beskæftiger mere end 2.600 medarbejdere, yderligere.

- For Blue Ocean Robotics handler aftalen med Odense Kommune om etableringen om en ny messe derfor om, at kunne bidrage til en værdifuld international robotmesse for Odense. Noget som vi håber, byens robot-aktører vil bakke op om og få stor værdi ud af, og noget som vi gør, fordi vi gerne vil bidrage med vores netværk og indsigt i branchen, siger lederne af Blue Ocean Robotics, Claus Risager, Rune K. Larsen og John Erland Østergaard.

Tilgodehavende i konkursbo bliver del af finansiering
Aftalen mellem Odense Kommune og Blue Ocean Robotics er blevet indgået som udløber af konkurssagen om robotmessen RoboBusiness Europe. Den blev i 2016 afholdt i Odense for første gang og skulle afholdes hvert andet år for at promovere byen som Europas robothovedstad. Ved konkursen led Odense Kommune et tab på 1,2 mio. kr. og Blue Ocean Robotics et tab på 0,75 mio. kr. 

Parterne har over en periode arbejdet intenst på at finde frem til, om det var muligt at genetablere en international robot-event og dermed sætte nyt liv i de fælles ambitioner.

Med den nye aftale overtager Blue Ocean Robotics Odense Kommunes tilgodehavende i konkursboet efter RoboBusiness Europe på 1,2 mio. kr., der hermed fungerer som Odense Kommunes del af finansieringen af en ny robotmesse.

- Jeg er meget tilfreds med, at der nu er sat et punktum for Odense Kommunes del af konkursboet, og at vi nu kan arbejde os frem mod etableringen af en robotmesse for 2018. Blue Ocean Robotics har med den her aftale vist stort initiativ om at nå det fælles mål og samtidig kan Odense Kommune holde sig skadesfri i forhold til konkursboet efter RoboBusiness Europe, siger chef for transformation og strategi i Odense Kommune, Michael Bruhn Frederiksen. 

Glædeligt - og længe ventet - nyhed
Odenses robotklynge består af 110 robot- og automationsvirksomheder på Fyn. For Odense Robotics, der understøtter robotklyngen i Odense, er aftalen om en kommende robotmesse i Odense på internationalt niveau længe ventet. 

- Messen er en unik mulighed for klyngens robot- og automationsvirksomheder at møde kunder, partnere og potentielle medarbejdere på hjemmebanen. Det glæder mig at se endnu et tiltag, der kan være med til at øge synligheden af Odense som førende center for robotteknologi, siger Mikkel Christoffersen, forretningschef for Odense Robotics. 

Den nye robotmesse er under udarbejdelse med en professionel event- og messeaktør og vil blive afholdt i Odense i løbet af 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094