23948sdkhjf

Kommentar: Det er alvor det her

Der er for mange unge, der vil være møbelsnedkere og alt for få unge, der bevæger sig mod en fremtid som industriteknikere og værktøjsmagere. Det er ved at være alvorligt.

Nu må man jo ikke lytte til andres samtaler, men netop ankommet til messecenteret i Herning tidligere i januar for at dække DM i Skills til Jern & Maskinindustrien, kunne jeg ikke undgå at høre en mand i 50’erne med høj røst proklamere overfor en kvinde på samme alder:

- Der er simpelthen for mange unge, der vil være møbelsnedkere. 

Sådan. Det danske problem skåret ind til benet. Der er simpelthen for mange, der drømmer om en fremtid som møbelsnedker og for få, der sætter kursen mod en fremtid som industriteknikere, værktøjsmagere, automatiktekniker, klejnsmed eller mekaniker. Det er jo helt skævt. 

Den kreative klasse
De unge er under stærk indflydelse fra familien, når de vælger uddannelse, og man fornemmer klart, at skal det være noget med hænder og håndværk, så skal det i hvert fald være noget, der er "in". Det er møbelsnedkerfaget i øjeblikket, og så er det åbenbart ligegyldigt, om man uddanner sig til en funktion, samfundet har brug for, bare det lyder godt og afspejler "kreativ klasse". 

Neden under de flotte maskiner, de seje unge og de flyvende spån bobler frygten for, at industriuddannelserne simpelthen bliver glemt. Det her er alvor, og der skal skrues mere op for charmen og bygges flere broer til folkeskolen, hvis strømmen af unge til industrien skal nå op på et niveau, der kan sikre fremtiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078