23948sdkhjf

Når standard-præcision ikke er nok

Hvordan kan man automatisere en produktion, hvor selv robotters præcision ikke er præcis nok?

Hvis man falder af cyklen og slår sig, kan man være i tvivl; er min albue brækket, forstuvet eller har den bare fået et slag? Det kan et røntgenbillede på den anden side af en lang skadestuekø afsløre.

Men kroppen ved det med det samme, og det er Evoseps instrumenter, som anvendes i forskningen til at afkode de proteinprocesser i kroppen, så man i fremtiden lynhurtigt vil kunne finde ud af, hvad man fejler. For at gøre det skal Evoseps instrumenter filtrere prøverne igennem en såkaldt "filter-tip".

Det skriver Teknologisk Institut i deres nyhedsbrev.

Følge med tempoet
Den fynske virksomhed har oplevet en stor fremgang i salget af deres instrumenter, hvilket lagde et stort pres på deres manuelle produktionskapacitet af filter-tips til instrumenterne.

- Automatisering var den eneste mulighed, vi havde, fordi vi regnede på, hvor mange elementer vi skulle producere, givet at vi solgte så og så mange instrumenter. Her kunne vi se, at vi i løbet af et års tid ville stå med et behov, større end hvad vi kunne lave manuelt, fortæller Head of Product Management Michael Barrett Andersen fra Evosep.

Og da instrumenterne netop skal bruges til forskning, har kunderne en forventning om, at produkterne har en høj ensartet kvalitet ud over det sædvanlige. Noget som en manuel produktion ikke kunne leve op til.

- Automatisering og specielt automatiseret kvalitetskontrol er uhyre vigtig i den her branche, fordi det man måler på er så komplekst. Jo flere variabler man kan tage ud af ligningen, jo bedre, og derfor håber vi på, at vores automatiserede pipettespidser er vejen fremad i det her marked, siger Michael Barrett Andersen.

Europæisk robot-netværk
Evosep er en af de i alt 15 danske virksomheder, der har ansøgt og fået tildelt en "voucher" gennem Robott-Net.
 som er et netværk bestående af de førende robotteknologiske videnscentre i Europa - ledet af Teknologisk Institut i Odense.

- Robotteknologi er typisk kendt for at være meget præcis. I det her projekt har vi haft den udfordring, at de tips, Evosep producerer skulle være så præcise og uniforme, at vi skulle lave produktionsløsningen endnu mere præcis end de typiske industrielle robotsystemer, fortæller robotspecialist Xaver Kroischke fra Teknologisk Institut og fortsætter.

- Det betød, at vi ikke blot skulle finde en robot, men også skulle kigge på, hvordan vi udformer selve produktionsprocessen, så produktet lever op til de høje kvalitetskrav. Voucherprojektet hos Evosep har ikke kun formået at demonstrere en automationsløsning - som var formålet - men har medført meget mere - Vi har fået en større viden om materialehåndtering og automatisering, og så har vi fået implementeret en kørende løsning allerede.

Oprindeligt var vores forventning - og formålet med projektet - bare at få en demonstration, men vi har fået meget mere og bedre end det, siger Michael Barrett Andersen fra Evosep.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22