23948sdkhjf

Mexico bejler til den danske industrisektor

Mexico er årets partnerland på Hannover Messe. Partnerlandet var stærkt repræsenteret på årets danske pressemøde om messen.

Der er smæk på væksten i Mexico, som i 2018 er udpeget som partnerland for verdens største industrimesse; Hannover Messe fra den 23-27. april.

Positionen som partnerland har Mexico tænkt sig at udnytte fuldt ud, og målet er at skabe endnu mere samhandel og samspil mellem Mexico og resten af verden, og det gælder også Danmark, som i løbet af de sidste syv år har fordoblet handlen med Mexico.

På det danske pressemøde op til Hannover Messe var Mexico repræsenteret med ambassadør Carlos Pujalte Piñero og handelsråd Carlos Peres-Cirera Langenscheidt fra organisationen ProMexico.

Lave omkostninger
Ambassadøren slog på mødet et kraftig slag for fordelene ved at producere i det 123 millioner indbyggere store land, der lige nu har fået en kold skulder fra USA og derfor er endnu mere motiveret end tidligere til at kigge ud i verden.

- Mexico har meget lave produktionsomkostninger, og vi har 3,4 procent arbejdsløshed, sagde han og berettede om særdeles stærk mexicansk økonomi, som i regionen kun er overgået af Brasiliens.

I dag produceres der både fladskærme, elektronik, software og stribevis af digitale løsninger i Mexico, hvor også giganter som BMW, Audi og KIA også har lagt deres produktion.

Carlos Peres-Cirera Langenscheidt fra organisationen ProMexico bakkede ambassadøren op.

- Vi er meget åbne overfor øget samarbejde med Danmark, og det gælder specielt på energiområdet, men vi er åbne overfor alle industrier, sagde Carlos Peres-Cirera Langenscheidt, som fortalte på pressemødet, at omkring 120 danske virksomheder allerede er repræsenteret i Mexico.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093