23948sdkhjf

LO afviser kritik af nye lærlinge-krav

Der er god mening i de nye krav til antallet af lærlinge, selvom nogen virksomheder skal tage færre elever end i dag, lyder det fra LO.

- Jeg kan godt forstå, at det umiddelbart virker tosset på SteelXperts, at de har 44 smede og syv lærling og så får at vide, at de kun skal have en lærling.

Sådan siger Morten Smistrup, som er konsulent i Arbejdsmarkeds- og uddannelsesafdelingen i LO.

Kommentaren kommer i kølvandet på sidste sidste udgave af Jern & Maskinindustrien, hvor de nye AUB-regler for kravet til virksomhedernes antal af lærlinge fik tørre tæsk fra Torben Smidstrup, som er indehaver af SteelXperts i Holstebro og formand for Arbejdsgivernes uddannelsesudvalg.

LÆS OGSÅ: Skarp kritik af nye lærlingeregler

Torben Smidstrup kritiserede, at en virksomhed som SteelXperts med syv smede efter de nye udregningsmodeller kun behøver tage en enkelt lærling. I dag har han syv elever.

Men der skal kigges anderledes på de nye regler, lyder det fra Morten Smistrup i LO.

- Problemet kommer af, at der er rigtig, rigtig mange virksomheder, der beskæftiger faglærte, men som ikke tager lærlinge. Lidt populært sagt er der, hver gang SteelXperts tager syv lærlinge andre syv virksomheder, der ikke tager nogen, siger Morten Smistrup.

10.00 nye elevpladser

Morten Smistrup forklarer, at det handler om at få så mange nye virksomheder i gang med at uddanne lærlinge, at der skaffes 10.000 nye praktikpladser.

- 10.000 virksomheder indgår i dag 30.000 uddannelsesaftaler, dvs. de opretter tre praktikpladser hver. Men 30.000 andre virksomheder, der kunne have lærlinge, har ikke nogle. Da vi vil have alle virksomheder med, betyder det, at hvis alle 40.000 virksomheder hver opretter 1 praktikplads får vi 10.000 flere, siger Morten Smistrup.

LO-konsulenten uddeler samtidig roser til SteelXperts.

- Svaret til SteelXperts er, at det er rigtig godt, at de tager ansvar for at uddanne faglærte. Bare alle gjorde som dem, så havde vi ikke brug for ordningen, siger LO-konsulenten, som samtidig minder SteelXperts om, at de får bonus for de lærlinge, der er i gang med fordelsuddannelserne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094