23948sdkhjf

Fra garage-firma til fuld automatiseret produktion

Målrettet satsning på indkøb af robotter og en opgradering af udviklingsafdelingen.

Peter Grynnerup er CEO i Slangerup-virksomheden Dancop, der i mere end 40 år bl.a. har fremstillet overvågningsspejle til detailbutikker, sikkerhedsudstyr til industrien og forskellige former for afspærringsværn til brug i trafik og industri. 

Han er andengeneration i familievirksomheden, der i sin tid blev startet op som en såkaldt ’garagevirksomhed’, men som i dag er vokset til at have mere end 60 medarbejdere. 

Peter Grynnerup overtog lige efter årtusindeskiftet ansvaret for produktionen i Dancop på trods af, at han egentlig stadigvæk var under uddannelse til plastmager. Dengang var virksomhedens arbejdsgange kendetegnet ved at være meget manuelle og meget mandskabskrævende.

Meget fokus på automation 
Sådan er situationen langt fra i dag, når man bevæger sig rundt i produktionen, hvor robotterne for alvor har gjort sit indtog. 

- Vi har fået enormt meget fokus på at få automatiseret flest mulige arbejdsgange i vores produktion. Heldigvis har vi en række eksperter in-house inden for lige præcis dette område. Derfor driver vi selv processerne frem, og vi kan udvikle op til 80 procent af de nye tekniske automationsløsninger selv, fortæller Per Grynnerup Han forklarer endvidere, at netop produkternes høje kvalitet er afgørende i den hårde konkurrence med bl.a. de asiatiske virksomheder: 

- Vi har ikke tænkt os at deltage i et ’race’ mod bunden, hvor alt handler om pris. Når vi f.eks. leverer sikkerhedsudstyr til industrien eller trafikken, så går vi aldrig på kompromis med kvaliteten, da det i værste fald kan koste menneskeliv. Høj kvalitet - herunder lang holdbarhed - er et afgørende parameter for os, fortæller Peter Grynnerup.

Dancop A/S

  • Virksomheden er familieejet, og er etableret af Jørgen og Kirsten Grynnerup for over 40 år siden.
  • I dag er det sønnen Peter Grynnerup, der er i spidsen for virksomheden, som bl.a. fremstiller trafik/overvågningsspejle i akryl og sikkerhedshegn.
  • Dancop har hovedkvarter i Slangerup i Nordsjælland samt et logistikcenter i det nordlige Tyskland.
  • 95 procent af virksomhedens produktion bliver eksporteret til det europæiske marked.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235