23948sdkhjf

Begynd med et lille og afgrænset Industri 4.0 projekt

Start forsigtigt. Tag de første skridt ind i Industri 4.0 med et lille afgrænset projekt, lyder opfordringen fra IT-ekspert.

- Begynd med et afgrænset projekt i en lille del af virksomheden, når du skal i gang med at omstille dig til Industri 4.0 og indføre IoT i din industrivirksomhed.

Sådan lyder rådet fra Kim Hyttel Nikolajsen, som er teamleder IoT & Advanced Analytics hos IT-leverandøren CGI.

Kim Hyttel Nikolajsen var med for nylig på Spånligaen hos teknologicenteret DAMRC i Herning, hvor han leverede sit input om øget brug af data på et morgenmøde med de fremmødte metalvirksomheder.

Her understregede han budskabet om, at det bliver langt nemmere at komme i gang, hvis man vælger en lille bid af sin virksomhed og ser, hvordan den kan digitaliseres, både i forhold til de interne processer og ikke mindst i forhold til kunder og leverandører.

Brug tilgængelige data
Grundlaget for et sådan projekt er, at nye værktøjer og modnede teknologier gør det nemmere for mellemstore produktionsvirksomheder at komme i gang med dataanalyse.

- Tag udgangspunkt i data, som allerede er tilgængelige, og en kendt problematik. Det kan hurtigt blive komplekst at komme ind til kernen i, hvordan data skaber værdi, da der kræves både domæneviden og data, som relaterer til problemstillingen. Så prøv at holde det så enkelt som muligt, opfordrer Kim Hyttel Nikolajsen, som henviser til, at man ofte har en masse data i virksomhedens og produktionens flow.

Og det er ud af disse data, der kan høstes værdi.

- Allerede nu arbejder mange mellemstore virksomheder med deres data på et eller andet niveau, måske i Excel eller Matlab, og de har dermed et godt udgangspunkt for at komme i gang med praktisk brug af data på et højere niveau og blive mere datadrevne, siger Kim Hyttel Nikolajsen.

Han opfordrer til, at man finder en datatekniker eller data scientist med erfaring fra lignende projekter.

- Hurtig forståelse for virksomhedens problemstillinger giver hurtigere resultater, og input fra en ekstern ekspert virker både som katalysator og hjælper med at skabe fokus internt i organisationen, siger han og appellerer samtidig til åbenhed omkring et projekt.

- Vær åben og se de første use cases som øvelse og inspiration. Ofte opdager man sammenhænge og får indsigt, man ikke forventede. Vær ikke bange for at kassere et projekt, som ikke giver de ønskede resultater. Dataanalyse skal skabe reel værdi, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079