23948sdkhjf

Pakkemaskine styrker fiberproducents eksport

Nyt produktionsapparat har fastholdt Varde-virksomheds position på markedet.

Konkurrencen inden for fibre er lige så hård som den beton, plastfibrene blandes i. Det betyder, at især mindre virksomheder, som eksempelvis Danish Fibres i Varde må holde sig på tæerne for at få del i markedet.

Ud over det almindelige salg af fibre i forskellige længder og tykkelser har virksomheden derfor udviklet en pakkeløsning med fibertov og mobil cutter, så kunden selv kan klippe i den ønskede længde – on location.

Det koncept gav travlhed i butikken, der ikke kunne løses med firmaets eksisterende maskinpark.

Den nye pakkemaskine, der blev designet og bygget med assistance fra det rådgivende ingeniørfirma Blaaholm A/S, blev integreret i produktionen i løbet af efteråret 2017.

Innovation holder konkurrenterne på afstand
Med den nye maskine har Danish Fibres kunnet øge produktionen af fibertov og kan nu produceres 10 gange hurtigere end før, Palle Kuntz, der er direktør i Danish Fibres.

Men vi er de eneste på markedet med den mobile pakkeløsning, hvor vi leverer den transportable cutter plus tilhørende fibertov. Så kan kunden selv skære og dosere fibrene efter behov. På den måde forsøger vi hele tiden at se fremad.

- Vi opfandt for mange år siden fremgangsmåden med at blande fibre af forskellig længde i beton. - Men da vores patenter udløb, begyndte konkurrenterne at kopiere os, og derfor har vi valgt at satse mere på innovation. På den måde forsøger vi hele tiden at se fremad, siger Palle Kuntz.

Danish Fibres har hovedsæde i Varde og tæller 15 ansatte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.208