23948sdkhjf

Scanvaegt hiver data ind fra produktionen

Scanvaegt har udgangspunkt i vejning og etikettering, og firmaets software kan sørge for, at produktionsdata kan udnyttes i administrationen.

Over de sidste år er Scanvaegts systemer forbedret og udvidet, så data fra produktionen i langt højere grad automatisk tilgår administrationen.

Så når en kasse med kødbakker bliver vejet af i produktionen, så går oplysningen om vægten omgående ind i det administrative system.

- Vi gør rigtigt meget for at integrere det, der sker i produktionen med det, der sker på kontoret, siger produktchef Poul Thisted fra Scanvaegt.

Scanvaegt udvikler løsninger til vejning, opskæring og etikettering til slagterier, mejerier og fiskeindustri. Virksomheden bygger hele linjer til vejning, opskæring og etikettering.

Scanvaegt er blandt andet kendt for sin "portion cutter", som er en maskine, der automatisk skærer kød eller fisk i stykker med en bestemt vægt.

De data, som Scanvaegts systemer opsamler, måler også udbyttet, altså hvor stor en del af et slagtet dyr, som kan udnyttes til de færdige produkter, og hvor stor en del, der går til spilde. Ligeledes hjælper Scanvaegts systemer til at opretholde den lovkrævede sporbarhed for fødevarerne.

I takt med at behovet for data er steget, har Scanvaegts centrale software PlusFlex også udviklet sig.

- Programmet har egentlig sit udspring i etikettering, altså at printe på etiketter. Men det har bredt sig til at blive et generelt dataopsamlingsprogram, der samler data om udbytter, og om hvor mange varer der er pakket. Så i dag er vi også et ret stort softwarehus med mange programmører, siger Poul Thisted.

Artiklen er en del af temaet Procesindustri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235