23948sdkhjf

Måleteknologi koblet direkte på PC-styring

Beckhoff Automation har udviklet nye EtherCAT måletekniske moduler, som kan anvendes i alle industrier.

"Ny, lynhurtig måleteknologi kobles direkte på PC-styring".

Sådan lyder det fra Beckhoff Automation, som har udviklet nye EtherCAT måletekniske moduler, der kan anvendes i alle industrier. Modulerne er baseret på standardhardware og kan derfor integreres direkte i PC-baserede styringsløsninger. Modulerne foretager 50.000 målinger per sekund, indsamler data af høj kvalitet og giver besparelser på op til 30 pct. per installation.

Beckhoff peger på, at EtherCAT standardbaserede målingsmoduler gør det nemt for virksomheder at integrere den måletekniske del af en installation direkte med det PC-baserede kontrolsystem. I alt 11 moduler med forskellige grænseflader udfører højpræcisionsmålinger og imødekommer derved virksomheders behov for at kunne forudsige, hvornår anlæg og maskiner skal vedligeholdes.

- Der er stor efterspørgsel efter en standardiseret og dermed billigere tilgang til avancerede målinger. Vi har udviklet modulerne i samarbejde med en stor dansk virksomhed, og kompetencerne er således forankret i Danmark og Tyskland. Med 50.000 målinger i sekundet er virksomheder til enhver tid på forkant i forhold til vedligeholdelse, uanset om det handler om store anlæg og broer, vindmøllevinger eller maskiner, siger Michael Nielsen, adm. direktør, Beckhoff Automation.

Kostoptimering og forbrug

Det er omkostningstungt at analysere komplicerede signaler - herunder lyd, lys, støj, vibrationer, spænding, tryk, vægt, urenheder, mv. med dedikeret hardware. Med Beckhoff’s måletekniske moduler får virksomheder et interfaceprodukt, der kobles direkte til styrings-PC’en, og Beckhoff lover besparelser på op til 30 procent.

Målingsnøjagtigheden på 100 ppm ved 23°C, præcis synkronisering af
- Det giver markante besparelser at integrere den måletekniske del direkte med kontrolsystemet, ligesom det giver mulighed for hurtigere tolkning af signalerne. Udover at være på forkant med behovet for vedligeholdelse reducerer højpræcisionsmålinger forbruget af råmaterialer og energiforbruget i maskiner og anlæg. De måletekniske data kan desuden bearbejdes i skyen og kobles sammen med andre relevante datakilder, siger Michael Nielsen.

Måling og automation i ét

Modulerne er metalindkapslede for at øge holdbarheden, afskærme dem og sikre hurtig afkøling. Samtidig giver den holdbare indkapsling øget fleksibilitet på grænsefladeniveauet, f.eks. til LEMO- eller BNC-stikforbindelser eller til den etablerede Push-In som en standardløsning, der hurtigt kan tilpasses.

Med de nye EtherCAT-målingsmoduler kan high-end måleenheder og traditionel automationsteknologi kombineres i et universelt system. Til dette formål tilbyder Beckhoff et omfattende I/O-system, som understøtter alle almindelige sensortyper, samt TwinCAT som en central softwareplatform til teknik og kontrol.

Artiklen er en del af temaet Procesindustri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219