23948sdkhjf

Sealing System: Engangsinvesteringer tærer på bundlinjen

Det koster penge at ruste sig til ny vækst. Det kan man skrive under på hos automationshuset Sealing System, som i det netop offentliggjorte regnskabsår rykkede fra tre lokationer til en ny, stor fabrik i Grindsted. Samtidig var store udviklingsomkostninger til et nyt pallelasterprodukt også med til at øge engangsomkostningerne.

I regnskabet kan man tydeligt se, at investeringerne - som forventeligt – havde en negativ indflydelse på årets nøgletal, og resultatet før skat dykkede da også fra et rekordniveau på 11,8 mio. kr. til 3,5 mio. kr. Udviklingen bekymrer ikke ejerne af Sealing System, som også har en forventning for en voksende bundlinje i 2018. Og ordrebogen ser god ud.

- Det var et tilfredsstillende år. Vi samlede alle vores funktioner under et tag, og det er klart, at det er en krævende proces. Samtidig er vi ved at tilpasse hele organisationen til vækst, siger Kjeld Østergaard Jensen, salgsdirektør og medejer, Sealing System.

Udvider europæisk robotforretning
Med flytningen går Sealing System, der har specialiseret sig i end-of-line-pakkeløsninger, fra at have 3600 kvadratmeter til nu at kunne boltre sig på 5400 kvadratmeter. Virksomheden flyttede ind i starten af oktober. 

- Rammerne er plads, og vi er klar til fremtidig vækst.

Og Grindsted-virksomheder har allerede vokseværk. På et halvt år er der kommet 15 nye medarbejdere på lønningslisten, så der i øjeblikket er 75 ansatte, hvilket knap og nap er en fordobling i løbet af de seneste år.

- Vi sælger flere end-of-line-projekter, og samtidig udvikler vi vores forretningsområder inden for Okura-robotter på et europæisk plan. Vi har ansat folk både i Norge og i Belgien, siger salgsdirektøren.

Sealing System har forhandlet Okura-robotter i Danmark siden 2003.

Sealing System A/S
mio. kr. 2017 2016
Bruttofortjeneste 36,4 38,0
Resultat af primær drift 3,5 11,1
Resultat før skat 3,5 11,9
Årets resultat 2,8 9,2
Balancesum 43,7 47,2
Egenkapital 18,7 19,9
Antal ansatte 58 48
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11