23948sdkhjf

Forkromer: Meget svært at finde arbejdskraft

BKT Krom og Slib på Fyn har ledt forgæves i måneder efter ny arbejdskraft.

Det går rigtigt godt for BKT Krom og Slib i Søndersø på Fyn. Firmaet har masser at lave, og der kommer fortsat nye kunder ind. Der er bare et lille problem: Det er vanskeligt, meget vanskeligt, at finde medarbejdere.

Virksomhedens grundlægger, Brian R. Hansen, som også er hovedejer og daglig leder, har søgt folk i et par måneder gennem alle tænkelige kanaler. Han har også haft et rekrutteringsbureau til at hjælpe sig. En kandidat, som så ud til at have alle de nødvendige kompetencer, blev ansat. Men han holdt kun en uge. Så sagde han op.

Det er ærgerligt for Brian Hansen i en periode med travlhed. Indtil videre tager Brian Hansen og hans eneste medarbejder Thomas Bruun en ekstra tørn. Men de kunne godt tænke sig et ekstra sæt hænder.

Historisk lav ledighed
Ledigheden blandt metalarbejdere er historisk lav med 2,8 procent, så det er en del af forklaringen på, at det er svært at skaffe folk. Men faktisk kunne Brian Hansen også godt bruge en ufaglært. Som han siger:

- Bare han har hænderne skruet rigtigt på, og han kan bruge hovedet.

Han synes ikke, at forkromningsbranchen er nogen specielt risikofyldt branche.

- Jeg synes ikke, der er nogen stor risiko, bare man overholder de sikkerhedskrav, der er omkring forkromningsbadene og omkring løft. Vi lever op til alle tænkelige krav, siger han.

- Vi er i en meget lille branche. Det er måske derfor, vi har svært ved at tiltrække nogen, siger Brian Hansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109