23948sdkhjf

Veje- og doseringsspecialister tænker nyt

Clean Production, energioptimering og nye testfaciliteter er lige nu i fokus for ingeniørvirksomheden Tekfa, der er specialister i vejning, dosering og pulverhåndtering.

Når man taler om vejning og dosering indenfor procesindustrien, er det svært at komme udenom Tekfa i Galten.

Det hele startede tilbage i 1975 med en båndvægt til foderindustrien, og produktsortimentet har siden udviklet sig til at spænde fra flere typer af vægte til pulverdosering blandt andet bånd-, differential- og portions-vægte, vibratorfødere, anlæg til tømning og fyldning af bigbags, silosystemer samt Dense og Diluted Phase anlæg.

Disse løsninger er ofte kombineret med TekfaVision, som er Tekfas bud på et processtyringssystem til logning af produktionsdata. Gennem flere år har Tekfa også haft egenproduktion af trykvejeceller til brug for en lang række industrier, og som ofte indgår som en del af "udstyrspakken", når Tekfa leverer et procesanlæg, enkeltstående komponenter eller især ved silovejning.

Konstant forandring
Administrerende direktør Torben Riise forklarer, at arbejdet med industriel pulvertransport er under konstant forandring, og også for Tekfa er det naturligt, at der er behov for en kontinuerlig omstillingsparathed i forhold til både udbud og efterspørgsel.

Men også især krav og specifikationer til selve produktionsudstyret, driftsoptimering, arbejdsmiljøkrav og pulverets karakter og i visse brancher risiko for eksplosiv atmosfære (ATEX).

For at være opdateret på den nyeste viden og de forskellige krav til både udstyr og arbejdsmiljø har Tekfa involveret sig i samarbejder med forskellige forskningsmiljøer og vidensinstitutioner, samt er aktiv deltager ved relevante seminarer for netop at holde sig opdateret på den nyeste viden om blandt andet pulvers elektriske og mekaniske egenskaber.

Testcenter på vej
Tekfa har netop igangsat renoveringen af sit nuværende testcenter, så kunder og andre interessenter, for eksempel videns- og uddannelsesinstitutioner, kan afprøve deres laboratorietest og pulver i større skala og et mere virkelighedstro miljø. Dermed bygges der bro mellem praksis og teori.

- Med renovering af vores nye testcenter vil vi være med til sikre, at kunden får præcis dét, som de bestiller. Det er unikt, at en virksomhed som Tekfa kan teste den enkelte kundes pulver meget gennemgribende. Det giver både kunden og Tekfa mulighed for at kende pulveret eller granulatets reaktion på forskellige stimuli og til at finde den helt rette mængde luft og meget andet, siger Torben Riise.

Stiller nye krav
Renoveringen af testcenteret er til dels et resultat af Tekfas øgede fokus på Clean Production og generelle fokus på sanitær håndtering af pulver og faststoffer i blandt andet fødevare- og medicoindustrien.

- Clean Production er et spændende marked for Tekfa. Vi går dog skridtet videre og siger Clean and Green Production, hvor vi også ser på energioptimerede løsninger i forhold til produktionsløsninger. Tekfa ønsker et grønt footprint for vores løsninger, hvilket betyder færre CO2-udgifter og dermed eventuelt hurtigere tilbagebetaling på vores løsninger samtidig med, at vores kunder får en Clean Production, siger Torben Riise.

Artiklen er en del af temaet Procesindustri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189