23948sdkhjf

Sandvik bygger pulverfabrik

Investering på 200 mio. kr. skal sikre produktion af titanium- og nikkel-pulver til metalprint.

Værktøjs- og maskinproducenten Sandvik investerer nu massivt i fremstilling af metalpulver til brug i additiv fremstilling.

Mere præcist dækker investeringen 200 mio. kr. i en ny fabrik, der vil blive placeret i Sandviken. Det oplyser Sandvik i en pressemeddelelse.

I følge Sandvik handler det om en ny installation til produktion af fint kornmetalpulver i titanium og nikkel i forretningsområdet Sandvik Materials Technology.

Tanken er, at investeringen vil supplere den eksisterende levering af metalpulver og styrke selskabets position inden for metalpulverproduktion, additiv fremstilling og 3D-trykning.

Baggrunden er, at efterspørgslen efter metalpulver til additiv produktion forventes at stige betydeligt i løbet af de næste par år.

- Denne investering er vigtig for vores fremtidige vækst og betyder, at vi udvider vores sortiment af metalpulver til at dække stort set alle relevante legeringsgrupper. Desuden er det her et vigtigt bidrag til vores samlede investering i additiv produktion, siger Annika Roos, direktør for pulverprodukter i Sandvik Materials Technology.

Planen er, at den nye fabrik skal tages i brug inden 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093