23948sdkhjf

Specialist i sprinklerrør automatiserer

Valk Welding har været på opgave i Sverige.

Produktionen af sprinklerinstallationer er fyldt med specialtilpasning, korte leveringstider og stærkt konkurrenceprægede priser. Derfor har Valk Welding udviklet en række systemer, hvor en robot skærer hullerne, monterer koblingerne og svejser koblingerne på rørene. Systemet er udviklet og købt af det svenske firma Tyco Building Services Products.

Det nye system har to separate robotter til at udføre håndterings-, skære- og svejseaktiviteterne.

Tyco Building Services Products er en af verdens største producenter og leverandører af brandsikkerhedsprodukter, og hvert eneste rør og den tilhørende kobling fremstilles med den helt rigtige størrelse.

Halvt var ikke tilstrækkeligt

Indtil for nylig benyttede svenskere specialautomatiserede systemer til at skære hullerne i de lange sprinklerinstallationsrør og til at svejse koblingerne på rørene. Det løber uden videre op i flere end 200.000 koblinger, der hvert år svejses på rør.

- Processen involverede fortsat for mange handlinger, og derudover skulle kvaliteten forbedres, kapaciteten skulle forøges, og automatiseringen skulle give omkostningsbesparelser. Derfor begyndte vi for to år siden at undersøge mulighederne for at automatisere produktionsprocessen med robotter, siger produktionschef Ola Holgersson, Tyco Building Services Products.

I Valk Welding-systemet bruges to robotter - én til håndtering og én til skæring og svejsning. Det unikke er, at det ikke er robotterne, men rørene, der bevæger sig. En robotstyret manipulator med en Schunk-kæbepatron fastholder og roterer røret og bringer det i position, så hullet kan skæres, og koblingen kan svejses på.

Artiklen er en del af temaet Metalindustrien automatiserer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063