23948sdkhjf

BJ-Gear køber fynsk maskinfabrik

Gearproducenten BJ-Gear har igen haft pungen oppe ad lommen. Denne gang har østjyderne købt underleverandøren Ny Stenderup Maskinfabrik, og opkøbet sker som et led i en vækststrategi, som BJ-Gear forfølger. Erhvervelsen er det fjerde opkøb siden 2002, da ejer Flemming Graversgaard overtog BJ-Gear.

- Jeg har i en periode været ude at benchmarke i markedet for mulige opkøbsemner. Det har hele tiden været BJ-Gears vækststrategi at vokse organisk og ved opkøb, siger Flemming Graversgaard, administrerende direktør og ejer, BJ-Gear.

- Vi fandt et fantastisk match. Der har ikke været relationer fra tidligere samarbejde, men de to virksomheder har to værdisæt, som minder meget om hinanden.

Overtagelsen skete torsdag den 15. marts 2018, og den tidligere ejer af maskinfabrikken, Torben Pryds, fortsætter som daglig leder for de syv medarbejdere. Det er hensigten, at maskinfabrikken skal forblive på sin nuværende adresse og fortsat udvikle sig som en selvstændig underleverandør.

Opkøbt virksomhed er sund
Samlet vil Skanderborg-koncernen nu omsætte for cirka 130 mio. kr. og beskæftige omtrent 90 medarbejdere fordelt på salg, udvikling, produktion og administration. Ny Stenderup Maskinfabriks rolle er at lave underleverandørarbejde i form af drejning og fræsning i den komplekse ende og typisk i mellem og mindre seriestørrelse.

- Vi har typisk lavet opkøb med tre-fire års interval. Således vi kan lave en rolig integration og typisk i mindre opkøbstørrelser, som ikke kan kompromittere den eksisterende forretning, siger han.

Ifølge Flemming Graversgaard vil overtagelsen styrke begge selskaber. For Ny Stenderup Maskinfabrik er i sig selv en meget veldrevet virksomhed, der er sund på alle områder.

Produktionssynergier er oplagte
Og ikke mindst har Ny Stenderup Maskinfabrik også fortandingsmaskiner, og derved er de to virksomheder til dels i samme boldgade.

- Vi kan også bruge maskinfabrikken til prototyper og kapacitetsudligning. Vi har af og til nogle produktionspeaks, som vi har udfordringer med, og som vi tidligere har lagt ud til underleverandører, siger direktøren.

Flemming Graversgaard peger også på, at maskinparken hos Ny Stenderup Maskinfabrik er helt unik, og at de altid har arbejdet efter en god investeringsplan.

 - Det er bestemt også interessant, at der er nogle maskiner, der har nogle features, vores egne maskiner ikke har. Det betyder, at vi udover det nuværende brede program indenfor gearmotorer og aktuatorer kan tilbyde kunderne samlede leveringer, som også indeholder traditionelt underleverandørarbejde indenfor fortanding, drejning og fræsning.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.644