23948sdkhjf

Granulat bekæmper usynlige fjende

Filtersystem med silicagel-granulat bekæmper urenheder i hydraulikolie.

Hovedårsagen til driftsforstyrrelser i hydrauliske systemer er ofte urenheder i hydraulikolien, og det kan selvsagt have store økonomiske konsekvenser, når produktionen står stille, fordi der er nedbrud på maskiner eller udstyr i produktionen.

Sådan lyder det fra AVN Hydraulik, der slår et slag for filtersystemerne fra RMF med silicagel-granulat.

De partikler, der forurener olien, er nemlig umulige at se med det blotte øje og kan heller ikke føles i olien. Men det er disse usynlige partikler, der er de mest skadelige for hydraulikolien, og som nemt kan forårsage lækage og uregelmæssig drift, påpeger AVN.

Kan montere filter
Derfor kan det ofte være en god løsning at montere et offline filter fra RMF Systems for en dybdefiltrering af olien, som øger levetiden på både olien og hydraulikkomponenterne.

Der kan også opstå problemer med kondensvand i hydrauliktanken. Det kan afhjælpes ved at montere et RMF-luftfilter med silicagel-granulater, hvor luften filtreres igennem, og fugten opsuges.

Optaget af fugt kan observeres ved hjælp af indikatorens farveændring. Farven skifter fra rubinrød til lys orange, når luftfilteret har brug for udskiftning.

Silicagel-granulaterne kan udskiftes med nye, og AVN Hyraulik påpeger, at det koster under halvdelen af et nyt filter at udskifte silicagel-granulaterne samt spin-on-filteret. Silicagel-granulaterne er i følge AVN de eneste på markedet, der ikke er giftige eller indeholder partikler, som kan være kræftfremkaldende.

RMF-luftfiltre absorberer fugten og fjerner partikler helt ned til 3 my og sikrer ren og tør luft i hydrauliktanken og forlænger levetiden på olie, pumpe og udstyr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469