23948sdkhjf

Nye muligheder i ny hybrid fra Yamazaki Mazak

Yamazaki Mazaks nye Variaaxis j-600 / 5X AM er i stand til både additiv og subtraktiv fremstilling, og maskinen er den seneste tilføjelse til Yamazaki Mazaks pakke med Hybrid Multi-Tasking-maskiner.

Yamazaki Mazak oplyser, at maskinen gør det muligt hurtigt og nemt at opbygge emner, for herefter at anvende maskinens almindelige spindel for slutteligt at producere højpræcisionsdele i en enkelt opspænding eller arbejdsgang.

Hybridbearbejdning har flere fordele, herunder en betydelig reduktion i den samlede bearbejdningstid, reduceret affaldsmateriale, samt mindre tid brugt til materialeforberedelse, såsom smedning og støbning.

Derudover er en af de største fordele ved Mazaks AM-teknologi evnen til at tilføje forskellige materialer i samme emne, lyder det fra maskinproducenten. Dette giver maskinværktøjsbrugere mulighed for at fremstille komponenter, som måske ikke har været muligt tidligere.

Resultatet er en betydelig reduktion i produktionstiden samt antallet af maskiner og operatører, der kræves til en bearbejdningsproces. Variaaxis j-600 / 5X AM anvender et Wire-Arc AM (Additive Manufacturing) hoved på et 5-akset vertikalt bearbejdningscenter for at muliggøre hurtig tilsætning af additiver.

Lag på lag i 3D
Wire-Arc AM-hovedet er monteret på maskinens spindelstok for at pålægge materiale lag på lag i 3D.

Systemet pålægger hurtigt materiale på grund af brugen af tråd i stedet for metalpulver, lyder det fra Yamazaki Mazak.

Maskinen er i stand til høj nøjagtighed og produktivitet fra en 12.000 rpm fræsespindel og B-aksen med rotation (+90° til -120°) giver stor frihed. Maskinen er også udstyret med en meget stiv og præcis struktur, idet der anvendes rulleføringer på alle lineære akser og Mazak ”roller gear cam” på begge roterende akser.

For at opnå optimal udnyttelse set i lyset af den voksende Industry 4.0 på tværs af fremstillingssektoren, så kan alle Mazak AM-maskiner nemt integreres i en kundes nuværende eller fremtidige produktionssystemer. Mazaks AM-portefølje kan levere overvågning og analyse i realtid, kombineret med forbedret planlægning, for i sidste ende at levere kortere fremstillingstider, reduceret lagerbeholdning og lavere indirekte lønomkostninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079