23948sdkhjf

Stor Iscar-lancering spækket med nyheder

Iscar er klar med den største produktlancering af skærende værktøjer i fem år. Den nye LogiQ-serie indeholder nyheder inden for afstikning, borespidser og positive skær designet til høj tilspænding.

KJV præsenterede på Masentia Machining et helt nyt program af skærende Iscar-værktøjer med navnet LogiQ. Der er tale om Iscars største produktlancering i fem år, og værktøjerne bryder nye veje på flere områder.

LogiQ-serien omfatter en lang række ny produkter inden for værktøjer til drejning, boring og fræsning samt gribesystemer. Iscar ynder at lancere produkter i store serier.

En af produktnyhederne er en ny Y-akse afstikker til drejemaskiner, TangFgrip. Når skæret arbejder i det lodrette plan, får det bedre stabilitet og kan derfor holde en højere tilspænding (high feed).

- Det kræver, at maskinen er i stand til at udføre en Y-akse bevægelse, fortæller Jens Christian Jensen, produktchef for Iscar-produkter hos KJV.

KJV har det danske agentur for Iscar-produkter.

- I nogle tilfælde vil man kunne arbejde med den dobbelte tilspænding. Så værktøjet kan give meget større produktivitet. Vi forventer os meget af det produkt, fortæller Jens Christian Jensen.

Et andet produkt gør det i øvrigt muligt at udføre Y-akse stik med en specialdesignet X-akseblok. Den gør det muligt for maskiner, der ikke har Y-akse bevægelse alligevel at lave Y-akse afstikning.

Borespids med tre skær
En anden nyhed i LogiQ-serien er LogiQ3Cham. Det er en borespids med tre skær. Hidtil har der været to skær på Iscars borespidser.

- Iscar er dermed en af få på markedet, der tilbyder tre skær på en udskiftelig borespids, siger Jens Christian Jensen.

- Når der er tre skær på borespidsen, kan den lettere bane sig vej gennem ujævnt materiale og eksempelvis gå lige igennem et tværhul. Den store fordel er også, at tre skær giver 50 procents mere skærekraft, så man kan arbejde 50 procent hurtigere, siger Jens Christian Jensen.

Fire skærehjørner
En tredje nyhed i LogiQ-serien er drejeværktøjet LogiQ4Turn. Det er et positivt skær med fire skærehjørner, hvor der normalt er to eller tre skærehjørner.

Der er skær på to modsatte hjørner på den ene side af skæret, og to skær på den anden side på de to andre hjørner.

Så når de første to skær er slidt ned, så kan man vende skæret og bruge de to på den anden side. Det er en speciel geometrisk udformning, der gør det muligt. De nye skær kræver en ny type holder.

Ifølge Jens Christian Jensen er der med LogiQ-serien tale om Iscars største produktlancering i fem år.

Firmaet lancerer samtidig nye karbidbelægninger baseret på dets viden om pulvermetal.

LogiQ-serien er netop kommet på markedet. Man kan studere det store udvalg af nyheder på Iscars hjemmesiden www.iscar.com.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093