23948sdkhjf

Fire nominerede til svensk stålpris

En lastbilmonteret lift, der kan nå omkring hjørner, og en modulopbygget markvogn er blandt de nominerede til Swedish Steel Prize 2018.

Den 24. maj uddeler den svenske stålproducent SSAB Swedish Steel Prize. Traditionen tro er der fire nominerede.

- Vi har nomineret fire finalister med ganske forskellige perspektiver på innovation, som juryen har fundet helt fantastiske. De strækker sig fra helt nye produktfunktioner til applikationer, som udfordrer traditionelt design med moderne materiel, siger Eva Petursson, talskvinde for juryen i Swedish Steel Prize, og chef for SSAB’s strategiske FoU-arbejde.

Italienske CTE har udviklet en lille lastbilmonteret lift med enestående alsidighed, højde og rækkevidde. Den kompakte bom har en unik, ophøjet svingmekanisme, som gør, at den kan manøvreres omkring hjørner, hvilket giver adgang til trange steder, hvor traditionelle løsninger ikke fungerer.

Finske JAK Metalli har opfundet en unik skæremetode til rensning af vejside-vegetation, som fungerer bedre for små træer end traditionelle kædedrevne aggregater. Det innovative design udnytter potentialet i højstyrkestål. Det har resulteret i et slidstærkt skærehoved med lav vægt, som muliggør høj produktivitet og et sikrere arbejdsmiljø kombineret med lavt energiforbrug og lave driftsomkostninger.

Italienske Mantella har lavet et unikt design og en innovativ løsning til en trailer og en krop, som repræsenterer en helt ny generation. Det var muligt gennem nøjsomt designarbejde og smarte produktionsmetoder kombineret med fordelene ved at bruge højstyrkestål. Den nye, lette trailer har forbedret stabilitet, lave driftsomkostninger og høj transporteffektivitet.

Australske Trufab Global har med et modulært design, næsten helt uden svejsninger, skabt en fleksibel og let markvogn, som kan slutmonteres på pladsen. Takket være modulopbygningen kan den let leveres i forskellige størrelser, og samtidig bliver vedligeholdelsen enklere.

Swedish Steel Prize blev indstiftet i 1999 af SSAB for at inspirere og formidle viden om højstyrkestål, og om hvordan dette kan anvendes til at udvikle stærkere, lettere og mere holdbare produkter.

Læs mere om: SSAB
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281