23948sdkhjf

ME Production fordobler overskuddet

Næste år gør de det igen, forventer direktøren.

- Vi har virkelig travlt. Vores tidligere års bestræbelser begynder at bære frugt.

Sådan karakteriserer administrerende direktør Jens Peter situationen lige nu hos ME Production, der er godt tre måneder inde i regnskabsåret 2018.

Regnskabet for 2017 er lige blevet offentliggjort, og det er opmuntrende læsning. Bruttofortjenesten steg med 3 procent i forhold til 2016, og overskuddet før skat blev mere end fordoblet til 1,4 mio. kr.

- Det er vores gamle forretningsområder, der stadig driver forretningen. Områderne omkring vind og røggasrensning er temmelig udviklingstunge, men vi tror stadig meget på dem, forklarer Jens Peter Faldt.

De ”gamle” forretningsområder er produktion og servicering af marinegear samt underleverandørarbejde. I de seneste år har ME Production dog satset hårdt på dels at få flere opgaver inden for vindemølleservice og dels at få fodfæste på markedet for røgrensningsudstyr, som forventes at få et stort boom i de kommende år i takt med, at der indføres nye krav til skibes udledning af udstødningsgasser.

- Set i forhold til røgrensning, så er efterspørgslen stor, og vi tror på, at vi kommer til at lande ordrer, så vi følger buget så godt og vel i 2018. Vi tror så meget på det, så vi regner med, at vi får etableret produktion i stort omfang og måske også produktion i Kina, siger Jens Peter Faldt.

Han kan også glæde sig over, at ME Production er gået ind i 2018 med en god ordrebog generelt.

- Jeg forventer, at vi inden for de næste par måneder får fyldt ordrebogen for i år, siger han.

Når det gælder facit ved udgangen af året, er han også optimist.

- Jeg forventer, at vi fordobler resultatet i 2018, og jeg tror også, vi gør det næste år igen.  Nu er det ikke for at lyde som en kylling, men vi har faktisk svært ved at se mere end et år frem lige for øjeblikket, fordi der sker så meget hos os, konstaterer han.

Den nordjyske virksomhed, der blev til ved en fusion i 2014 mellem Marine Exhaust Technology, Mekanord og Toppenberg Maskinfabrik, har i dag godt 50 medarbejdere.

- Vi ligger stabilt omkring de 50 medarbejdere. Vi havde jo en tilpasning sidst 2016 og i starten af 2017, der har gjort, at vi er blevet mere effektive, forklarer Jens Peter Faldt.

ME Production A/S
mio. kr. 2017 2016
Bruttofortjenste 28,4 27,9
Driftsresultat 1,7 1,6
Resultat før skat 1,4 0,6
Årets resultat 1,1 0,5
Balancesum 38,3 26,8
Egenkapital 9,6 8,5
Antal ansatte 48 53
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063