23948sdkhjf

Hannover viser vej til Industri 4.0

Måske er du træt af begrebet Industri 4.0 - det er resten af verden ikke.

Fremstillingsindustrien er på en digital rejse, og det afspejler sig på messegulvet, når årets udgave af Hannover Messe folder sig ud fra den 23. - 27. april.

For selvom rigtig mange mennesker er trætte af begrebet Industri 4.0, så buldrer digitaliseringen afsted i Europa. De sidste tre år har Industri 4.0 været omdrejningspunktet på den store industrimesse i Hannover.

Første år var teknologien og digitaliseringen i fokus. Året efter handlede det om at skabe værdi ud af den digitaliserede produktion, og i år handler det om, hvordan vi samarbejder og forbinder.

Forbind og samarbejd

Integrated Industry - Connect & Collaborate lyder årets overskrift fra Hannover nemlig, og blandt udstillerne bydes på masser af nye IT-platforme, automatik, Artifical Intelligence (AI) og machine-learning.

Dr. Jochen Köckler, bestyrelsesformand for Deutsche Messe AG understreger i en pressemeddelelse, at fabriks- og energiteknologier er mere effektive end nogensinde før, og industrielle IT-platformer trænger sig på overalt på markedet.

- AI og machine-learning gør maskinerne lokalt beslutningsdygtige, ligesom ingeniører digitalt kan simulere hele produktionslinjer. Samtidigt dukker nye spillere og forretningsmodeller op, hvilket udvisker grænserne mellem de enkelte industrier, siger han.

Industri 4.0 ændrer også produktionslogistikken samt kravene til logistikvirksomheder. De opleves, at stadigt flere kunder ønsker individuelle løsninger fra én enkelt kilde. CeMAT, der er eventen for intern logistik parallelt med Hannover Messe, afspejler denne sammensmeltende tendens.

Besøgende i Hannover vil derfor kunne opleve, hvordan industri 4.0 møder logistik 4.0, lyder det fra arrangørerne.

Artiklen er en del af temaet Metalindustrien automatiserer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094