23948sdkhjf

Datakontrol i fuld fart

Ny teknologi fra Sick kan bestemme både position, vinkel og retning på flere enheder på samme tid.

Sicks nye RFID læse- og skriveenhed, RFU65x, opdager og positionsbestemmer tran­spondere over lange afstande, imens den registrerer, hvilken retning hvert enkelt emne bevæger sig i. Disse data kan kobles direkte til et ERP- eller MES-system, hvilket reducerer procestiden og øger effektiviteten i produktionen.

Det oplyser SICK, som peger på, at man med den nye teknologi i RF65x nu kan bestemme både position, vinkel og retning i et hug, selv når transpondere drøner forbi hinanden i hver sin retning. Det fungerer lidt, som man kender det fra radiomaster, hvor man med to master kan positionsbestemme en radiosender ved at måle feltstyrkeforskellen på de to master.

I RFU650 måles tran­sponderens signalstyrke i de to ender af antennen og kan dermed positionsbestemme, hvordan en RFID befinder sig i læseområdet.

Dette betyder, at man udover at læse RFID brikkerne, også kan få information om, hvilken vej RFID-Tagen bevæger sig.

Fordelen er, at man kan registrere eksempelvis om en palle med varer køres ind eller ud fra et lager. Hvis der er emner med transpondere i nærheden, som ikke er i bevægelse, kan disse filtreres fra som statiske, og man kan nøjes med at anvende dem til diagnostiske formål, lyder det fra Sick.

Sick oplyser, at produktfamilien indeholder en mulighed for at installere yderligere applikationsspecifik software direkte i RFU’en via et integrator-tool.

Artiklen er en del af temaet Metalindustrien automatiserer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234