23948sdkhjf

Broen A/S fandt 300 timers ekstra produktionstid

Der var hurtig gevinst, da den fynske virksomhed fik besøg af Sanistål.

Hvis maskinerne ikke kører effektivt nok, kan det i sidste ende betyde, at man må takke nej til ordrer. Det var præcis den udfordring Broen A/S stod med, da de havde flere ordrer end maskintimer til rådighed på deres avancerede Buffoli CNC-maskine.

- Det nævnte jeg en dag for Saniståls produktspecialist Ulrik Kirk Boesen, der leverer størstedelen af det stål, som vi bruger på maskinen. Han fortalte, at Sanistål tilbyder hjælp til optimering af produktionsprocesser i samarbejde med DAMRC, og at de sikkert kunne løse problemet ved at få maskinen til at køre bedre, siger Jakob Jensen, supply chain director i Broen A/S.

Gevinst med det samme
Efter et opstartsmøde, hvor de i fællesskab gennemgik processerne ved maskinen, gik de i gang med selve målingerne på maskinen. Det foregår med flere sensorer placeret på maskinen, og ud fra maskinens svingninger kan de finde frem til, ved hvilket omdrejningstal og tilspænding maskinen bearbejder materialerne mest effektivt.

- Ved bare at indstille maskinen anderledes kunne vi få 300 timers ekstra produktionstid om året. Det er virkelig en hurtig gevinst, og jeg blev overrasket over, at der var så meget at hente på bare et enkelt emne, og at de kunne finde så stort et optimeringspotentiale på bare en enkelt dag hos os, siger Jakob Jensen.

Han anslår, at værdien af en enkelt produktionstime på maskinen er 1.000 kr., og dermed hentede Broen A/S 300.000 kr. ved at have Sanistål og DAMRC på besøg en enkelt dag. Dertil bliver kostprisen per emne mindre, når bearbejdningstiden bliver kortere, værktøjet lever længere, og der er færre maskinstop.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126