23948sdkhjf

Mazak og Siemens fælles om ny CNC-maskine

Yamazaki Mazak klar med ny CNC-løsning med Siemens-kontrol.

Der er et nyt skud på stammen i japanske Yamazaki Mazaks portefølje, og det er skabt i samarbejde med den tyske industrigigant Siemens. Mazak er nemlig klar med det nye vertikale bearbejdningscenter, VTC-760C, der er styret af Siemens CNC-styring 828D.

Bearbejdningscenteret har fastbords-design, hvilket i følge Mazak selv giver en optimal fleksibilitet under bearbejdning, som eksempelvis penduldrift. Maskinen sikrer stabilitet under arbejdet ved et kompakt opstillingsareal, en lang X-akse-vandring og et stort 2.300 mm fast bord.

Derudover fortæller Mazak, hvordan VTC-760C produktivt drives af en 12.000 rpm fræsespindel og ilgangshastigheder på 42 m/min i X-, Y- og Z-akserne.

Inkluderingen af den nye Siemens-kontrol repræsenterer en adgang til underleverandørsektoren, fordi 828D-betjeningspanelet er et mellemsegment til drejning- og bearbejdningscentre.

Centret opererer intelligent
CNC-styringen har en række intelligente operationer, som automatisk sammensætter bearbejdningstrinprogrammer for at muliggøre fleremne-bearbejdning med færre værktøjer. Derudover er der indbygget en vedligeholdelsesplanlægning, som letter integration af regelmæssige vedligeholdelsesplaner til produktion.

Styringen kan vælges via parametre på over 20 sprog og kan også programmeres til at sende SMS-beskeder til operatører eller opstillingspersonale for at give advarsler om værktøjets levetid, tilgængelighed af emner og kommende vedligeholdelsesplaner.

Mazak mener således, at maskinen er ideel til kunder, der ønsker at integrere Mazaks avancerede maskinbearbejdningsløsninger i deres fabrik eller maskincelle, men som måske allerede har standardiseret sig på et Siemens-operativsystem. Styringen er i stand til at give automatisk tilbagemelding på en række maskindiagnostik, hvilket kan føre til reduceret nedetid og forbedret produktionseffektivitet, og samtidig sikrer styringen også implementeringen af Industri 4.0.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093