23948sdkhjf

Pris til formanden for industritekniker.nu

Henning Dam er netop blevet tildelt M. Rasmussens mindepris for sit store arbejde for at fremme industriteknikeruddannelsen i Danmark.

Onsdag den 18. april dannede Hotel Nyborg Strand rammen om Danske erhvervsskoler og Gymnasiers årsmøde, hvor uddelingen af M. Rasmussens mindepris også fandt sted.

Overlærer M. Rasmussens mindepris er blevet uddelt siden 1943 og gives som ”Anerkendelse af veludført gerning i den tekniske undervisning”. Prisen uddeles til en person der har gjort en særlig indsats for erhvervsuddannelserne. Med æren følger en check på 25.000 kr.

Henning Dam modtager prisen som en påskønnelse af hans store arbejde for at øge optaget på industriteknikeruddannelsen samt udbrede kendskabet til denne.

Tæt på 100 virksomheder
Hos industritekniker.nu arbejdes der på at få flere unge mennesker til at tage en erhvervsfaglig uddannelse, derudover etableres der supportteams i hele landet, som består af lokale virksomheder og erhvervsskoler, der arbejder tæt sammen om at løse udfordringerne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft nu og i fremtiden.

Siden etableringen af det første supportteam i Vejle i 2015 nærmer antallet af supportteamvirksomheder sig 100 fordelt rundt i hele landet.

I løbet af de tre år, hvor industritekniker.nu har arbejdet med at øge optaget på industritekniker uddannelsen, er antallet af praktikkontrakter til uddannelsen øget fra 280 til mere end 400 per år.

Alene i Vejle/Trekantområdet har industritekniker.nu bidraget kraftigt til optaget af industriteknikere, hvor man er gået fra at uddanne 15 industriteknikere til lidt over 40 industriteknikere om året. Her har et tæt samarbejde i det lokale supportteam blandt andet resulteret i et topmoderne CNC-teknologicenter hos SDE, Vejle - noget der i den grad tiltrækker flere unge og sikrer, at uddannelsesfaciliteterne matcher de krav erhvervslivet stiller.

Pengene gives videre
Industritekniker.nu vil i 2018 være repræsenteret på 15-20 uddannelsesmesser, hertil kommer 50-70 skolearrangementer. Henning Dam har valgt at donere prisen på 25.000 kr. til en opgradering af den nuværende messestand, som industritekniker.nu har med rundt i landet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157