23948sdkhjf

Rationel produktion gennem automatisering

Med det formål at rationalisere produktionen af et bredt sortiment af fleksible produkter besluttede Øglænd System, at investere i en svejseautomatiseringsløsning.

Siden etableringen i 1977 har det været Øglænd Systems målsætning at blive den førende leverandør af ophængssystemer, kabelbaner og kabelstiger til markedet for olie og gas, infrastruktur, skibsbygning, vindkraft, renrumsanlæg og vandbehandling.

I dag har den norske virksomhed hovedkontor i Klepp syd for Stavanger og fabrikker i Norge, Malaysia og Kina, foruden 13 datterselskaber og mere end 20 forhandlere over hele verden.

Kundetilpasset masseproduktion
Øglænd System udvikler, producerer og markedsfører en bred vifte af produkter, som kan tilpasses kundens specifikke krav til design og størrelse. Det stiller store krav til alsidighed og intelligens i virksomhedens masseproduktion. For at kunne håndtere de mange produktvarianter var Øglænds produktion i Klepp hovedsageligt baseret på manuel svejsning.

 - Svejseautomatisering er på ingen måde nyt i vores produktionsproces. Alligevel kendte vi ikke en fleksibel og intelligent automatiseringsløsning, der kunne løse udfordringen ved vores kunders varierede produktkrav. Her var svejsefiksturerne det største problem, og vi havde tidligere investeret i adskillige af dem uden resultater i praksis. Derfor tyede vi dengang til manuel svejsning, siger supervisor og svejsekoordinator hos Øglænd System, Benjamin Ganic.

 Hos Øglænd System var man dog ikke i tvivl om, at manuel svejsning til masseproduktion ikke var en gangbar løsning.

 - Vi vidste, at der var behov for en eller anden form for automatiseringsløsning for at kunne følge med efterspørgslen og fortsat være konkurrencedygtig. Men man skal ikke kun anskaffe sig en automatiseringsløsning af hensyn til produktionseffektivisering, omkostninger og ensartet svejsekvalitet – det handler også om at tage vare på vores produktionsarbejdere ved at aflaste dem for en masse manuelt arbejde, siger Benjamin Ganic.

Intelligente svejsefiksturer
Moderselskabet Migatronic var i forvejen en af Øglænds leverandører af maskiner til manuel svejsning, og det var en repræsentant fra moderselskabet, der etablerede den første kontakt mellem datterselskabet Migatronic Automation og Øglænd System.

Migatronic Automation satte fokus på at præsentere Øglænd System for en automatiseringsløsning, der kunne løse virksomhedens største problem i forhold til svejsefiksturerne.

- Vi udviklede det, som vi kalder ”intelligente svejsefiksturer”, der gør det nemt for Øglænds produktionsarbejdere at indstille automatiseringsanlægget til effektivt at håndtere svejseemner i mange forskellige udformninger og størrelser – bare med et tryk på en knap. I det her tilfælde har vi udviklet et avanceret stykke kundetilpasset software og hardware, forklarer Claus Pagh, salgsdirektør hos Migatronic Automation.

Ifølge Benjamin Ganic har både den nye svejseautomatiseringsløsning og selve processen, der førte til udviklingen af den, været meget udbytterig for den norske virksomhed.

- Vi har ikke kun rationaliseret vores produktionsproces og øget produktiviteten på en måde, som vi ikke troede mulig – vi har også lært en masse om svejsning gennem samarbejdet med Migatronic Automation. Det siger sig selv, at vi er glade for samarbejdet og den automatiseringsløsning, som de har leveret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109