23948sdkhjf

EMO-messe satser massivt på ny teknologi

Digitalisering, kunstig intelligens og industri 4.0 er i centrum på EMO i 2019.

De nye teknologier buldrer frem, og kigger man lidt frem mod næste års EMO-messe, så er bølgen først lige begyndt at rulle.

Messen, som er blandt verdens førende for maskiner til metalbearbejdning, finder sted fra 16. til 21. september 2019.

Og allerede nu er det overordnede budskab fra messe-arrangørerne, at ’smarte teknologier kører morgendagens produktion’.

Derfor er målet for EMO-messen også at fremvise nye forretningsmodeller baseret på intelligent netværk.

Helt konkret vil messen koncentrere sig om det nuværende paradigmeskifte i industrielle produktionsoperationer, som ikke længere fokuserer mere på ’bedre, hurtigere og mere præcise’, men på udvikling og implementering af nye funktioner inden for rammerne af Industri 4.0.

- Den sidste EMO Hannover har allerede vist, at Industri 4.0 er kommet til maskinværktøjsindustrien, siger Carl Martin Welcker, generalkommissær for EMO Hannover 2019 i en pressemeddelelse, hvor han uddyber:

- Som verdens førende innovationsplatform går vi videre med denne udvikling ved at fokusere på næste udviklingstrin i produktionsoperationer: De tekniske muligheder, der åbnes ved digitalisering og netværk, som i stigende grad afspejles i nye forretningsmodeller. Jeg er overbevist om, at kvantespring fremad med hensyn til produktivitet, kvalitet og pålidelighed primært vil blive udløst af de nye teknologier. Så i 2019 vil vi se en overflod af løsninger, der implementerer nye tjenester til maskinværktøjsindustriens kunder, siger Carl Martin Welcker.

Han understreger dog også, at EMO-messen i 2019 naturligvis også vil have fokus på optimering og udvikling af traditionelt metalbearbejdning.

Kunstig intelligens

Som del af den aktuelle teknologibølge peger EMO-messen på, at kunstig intelligens (AI) i de sidste år har opnået nogle fantastiske gennembrud.

Det skyldes, at Machine Learning gør det muligt for maskiner og processer at optimere sig selv ved hjælp af dataopsamling og databehandling.

"Det er nu kun et spørgsmål om tid, før dette futuristiske scenario også kommer ind i fabrikkerne. Bilindustrien gør for eksempel allerede massiv brug af kunstig intelligens og indgår passende alliancer, lyder det EMO-messen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094