23948sdkhjf

Åbn jeres virksomheder og vis jer frem for de unge

Det kræver mere synlighed og øget dialog med de unge at tiltrække flere lærlinge til industrien, mener Finn Brøndum, uddannelseschef hos Grundfos

Hvad er god lærlingekultur for dig?

- Som virksomhed er god lærlingekultur, at man tager et ansvar for at uddanne unge mennesker, så der er arbejdskraft til rådighed i industrien i fremtiden. De virksomheder, der kan uddanne, bør også gøre det.

Hvad gør Grundfos for at få fat i de unge?

- Vi bruger mange forskellige kanaler. Vi besøger folkeskoler og tekniske skoler, vi har en facebookprofil, og vi laver erhvervspraktik-forløb. Det gælder om at være aktiv der, hvor de unge er.

Hvad skal virksomhederne gøre for at trække flere unge til?

- Det handler om et holdningsskifte, og det handler om at fortælle sine egne medarbejdere, at det her omkring uddannelse er vigtigt. Der er altid medarbejdere, der selv har børn og har uddannelsesvalget tæt på, og det kan man bruge. Kommunikation fra ung til ung er også altid en god ting, og det kan det sagtens være yngre medarbejdere omkring de 30 år, som tegner billedet overfor de kommende lærlinge. Det handler om at åbne sin virksomhed for de unge.

Hvorfor åbner industrien ikke mere op?

- I dag beskytter virksomhederne deres viden, og det kan der være mange gode grunde til. Men det er svært at se, hvad der sker i en industribygning, hvis man ikke åbner op. Man skal have tingene og fagene frem i lyset, og vi skal vise hinanden, hvad det er, vi arbejder med. Som virksomhed skal du stille dig til rådighed for de unge, så de unge kan se, hvad der sker inde i de grå industribygninger. Man skal jo ikke holde åbent hus hver dag, men man kan måske gøre det en gang om året.

Hvad er effekten af en lærling?

- Mange virksomheder overser, hvor meget promotion man får ud af at have en lærling, der er glad for at være i virksomhed. Hvis en lærling booster noget fra sit arbejde på de sociale medier, så har det enorm værdi og effekt for virksomheden, for man kommer virkelig bredt ud og får positiv omtale i en meget vigtig målgruppe.

Jeres fælles lærlingeafdeling har netop fejret 40 års jubilæum. Hvad er styrken ved afdelingen?

- Afdelingen gør, at vi har en klar og entydig rekrutteringsbase i huset.

Kan Grundfos få lærlinge nok?

- Man kan altid ønske sig flere lærlinge, men nogle brancher er svære. Værktøjsbranchen er eksempelvis svær at rekruttere til, og vi render ikke jublende rundt med hænderne over hovedet. Vi skal huske, at vi stadig kun har 18 procent fra en ungdomsårgang at rekruttere fra.

Om Grundfos og lærlingeafdelingen

Grundfos Erhvervsuddannelsesafdeling her netop fejret, at det er 40 år siden, at der blev etableret en lærlingeafdeling internt i virksomheden. 

Med årene har afdelingen udviklet sig til at varetage uddannelsesansvaret for samtlige lærlinge og elever, der har tegnet uddannelsesaftale med Grundfos. 

Artiklen er en del af temaet 7 Skarpe.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109