23948sdkhjf

Skat henter milliarder fra konkurstruede virksomheder

Trusler om foged og konkursbehandling har indbragt 1,9 milliarder kroner til Skat alene i 2017.

Skats øgede fokus på at inddrive gæld til det offentlige fra selskaber indbragte sidste år 1,9 mia. kr. Det oplyser Skat selv i en pressemeddelelse.

Pengene er inddrevet blandt 7.150 selskaber med større gældsposter, og det vækker glæde hos direktør for Gæld i Skat, Lars Nordahl Lemvigh:

- Vi ved, at hvis selskabet først går konkurs, er det stort set umuligt at få inddrevet gælden. Derfor er jeg glad for, at vores styrkede indsats over for selskaber med stor gæld giver pote, og at vi inddriver flere penge. Vi arbejder hele tiden på at skabe en effektiv inddrivelse. Det er et langt og sejt træk, men det her er endnu et skridt i den rigtige retning.

Det øgede fokus fra Skat har også haft en anden konsekvens for flere af de berørte virksomheder. Således er der indledt konkursbehandling mod 2.650 selskaber. Det betyder, at skattemyndighederne begærer virksomheden konkurs, hvis den ikke kan betale sin gæld til det offentlige.

Og hos 2.300 af de 7.150 selskaber har Skat meddelt, at en foged vil komme og foretage udlæg i selskabets aktiver. Det betyder, at en foged vurderer, om der kan foretages udlæg i virksomhedens værdier som for eksempel fast ejendom og kontanter eller lignende, så der er sikring for, at virksomheden kan betale gælden.

- Det kan måske lyde hårdt, at vi går til virksomhederne og sender fogeden ud eller starter en konkursbehandling. Men vores erfaring er, at den tidlige og målrettede indsats virker og faktisk hjælper virksomhederne til at få betalt deres gæld. Vi oplever nemlig, at omkring halvdelen af selskaberne finder en løsning og betaler deres gæld. På den måde undgår vi, at virksomheden går konkurs, eller at de får foretaget et udlæg. Derfor fortsætter vi også den særlige indsats i år, forklarer Lars Nordahl Lemvigh.

Til sammenligning fik de 1.275 selskaber med størst gæld i 2016 nedbragt deres gæld til det offentlige med 674 mio. kr.

Fra 1. juli 2018 vil inddrivelsen af gæld blive varetaget af den nyoprettede Gældstyrelse med cirka 1.500 ansatte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109