23948sdkhjf

Fynsk plastproducent investerer i ny pakkelinje

Egatec leverer en komplet automationsløsning.

Et 100 procent hygiejnisk og automatisk pakkeanlæg hos plastproducenten Medicopack i Langeskov sørger for, at de færdige infusionsbeholdere, der bruges til at give patienter drop, fremover automatisk bliver stablet og klargjort til pakning.

Medicopack producerer emballageløsninger i plast inden for medicinal- og healthcareindustri både herhjemme og globalt, hvor netop infusionsposerne udgør en stor del af produktionen. En branche som er underlagt strenge krav til hygiejne og renhed i produktionen.

Derfor valgte Medicopack at automatisere pakkeprocessen. Dels for at eliminere det manuelle arbejde – og dels for at eliminere risiko for forurening.

Hvor man før havde en medarbejder til at stable og pakke beholdere manuelt fra et pakkekar og oven i købet sørge for, at de nu også vendte rigtigt inden pakning, er denne proces nu overtaget af en robot.

Sammen med robotklyngen i Odense har Egatec udviklet en komplet celle for automatisk stabling af væskebeholdere. Det nye anlæg gør, at de producerede poser helt undgår menneskeberøring. Beholderne kommer direkte fra en celle, hvor de bliver støbt, færdiggjort og testet, ført ud på et transportbånd hvor de bliver taget af en UR-robot påmonteret to gribere fra On Robot. Robotten tager de tomme beholdere to ad gangen og stabler i magasiner med en kapacitet på 10 styk i hvert magasin.

Løsningen omfatter to pakkelinjer.

Artiklen er en del af temaet Metalindustrien automatiserer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094