23948sdkhjf

Robotter skal disrupte spildevandsektoren

Aarhus Vand samarbejder med Blue Ocean Robotics om at udvikle robotteknologi på et renseanlæg.

Formålet er at undersøge, hvordan arbejdsmiljø, produktivitet og ressourceudnyttelse kan forbedres i spildevandsbranchen .

Arbejdet med spildevand inkluderer nemlig mange forskellige arbejdsopgaver lige fra selve rensningen af spildevand til rengøring, inspektion og vedligeholdelse af renseanlæggene. Arbejdet indebærer en risiko for, at de ansatte udsættes for sygdomsfremkaldende bakterier ved kontakt med overflader, vand og slam.

Ansatte i spildevandsbranchen har derfor en særlig interesse i arbejde med teknologi, der kan gøre deres hverdag mere effektiv og mere helbredsmæssigt sikker. 

- I partnerskabet med Blue Ocean Robotics lader vi robotteknologi møde bæredygtighed i spildevandsbranchen, og det er der nogle meget spændende perspektiver i, som også har et eksportpotentiale. Den knowhow og de produkter, vi udvikler i Aarhus, vil helt sikkert kunne bruges andre steder i verden, siger innovationschef i Aarhus vand, Karsten Lumbye Jensen.

Hvilke potentialer skal udnyttes
Partnerskabet mellem Aarhus Vand og Blue Ocean Robotics har på baggrund af research og undersøgelser af arbejdsgange og arealer på Aarhus Vands renseanlæg identificeret flere robotpotentialer og udviklingsmuligheder.

Heriblandt anvendelse af robotteknologi til inspektion af spildevandsbassiner og kloaksystemer, til vedligeholdelse af udendørsarealer på renseanlæg og til aflastning af tunge løft på anlæggene

Med denne viden kan Aarhus Vand strategisk imødekomme en mere teknologisk fremtid.

- Spildevandsbranchen er en branche, hvor robotteknologi indtil nu ikke har haft det store indtog. I samarbejde med Aarhus Vand vil vi udvikle fremtidens løsninger til effektiv drift og vedligeholdelse af renseanlæg, udtaler CEO i Blue Ocean Robotics, Claus Risager.

Aarhus Vand vil over den kommende tid beslutte, hvilke af de identificerede robotpotentialer de ønsker aktivt at udvikle sammen med Blue Ocean Robotics.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109