23948sdkhjf

Plastvirksomhed hælder millioner i fleksibilitet

MV Plast investerer bevidst i dyrere produktionsrobotter for at sikre sig, at den fremtidige produktion kan følge med.

På MV Plast har fleksibilitet en pris. Med en virksomheds-DNA flasket op på variation i kundegrupper og plastemner ved man strengt taget aldrig, hvilken ordre der dukker op om seks måneder.

Virksomhedens portefølje spænder over alt fra mindre beslag til Ikea-møbler, en nydesignet parasolfod, skruer og senest plastpaller til varetransport, der alt sammen kræver et velvilligt maskineri på fabrikken i Randers. Og det må man betale for at have, forklarer direktør og medejer af MV Plast Michael Velling.

- Konkurrencen har gjort produktionsrobotterne billigere, og man kan sagtens få en robotarm til en rimelig penge. Men vi er afhængige af at kunne omstille til nye produkter hele tiden, og der synes vi, at de dyre maskiner stadig er bedre, siger Michael Velling.

De robotter, der står på matriklen i Randers, er maskiner i millionklassen - et godt stykke over den pris, man ellers kan slippe afsted med for automationsløsninger og robotarme.

- Det handler om at holde produktionsomkostningerne så lave som muligt og være konkurrencedygtige, og det lader sig gøre, når vi i videst mulig udstrækning bruger det maskineri, vi allerede har til rådighed. Så hellere give lidt mere for det, hvis det kan lave flere opgaver og tjene sig selv hjem, siger han.

Kodning i hænderne
Siden virksomhedens start i 1990erne er det langt overvejende Fanuc-robotter, der har udgjort den tekniske del af medarbejderstaben. Og sådan bliver det ved med at være, hvis det står til Michael Velling.

- En virksomhed som vores lever af at tage nye kunder med nye produkter ind hele tiden, og det kræver, at vi har et maskineri, der spænder ret bredt og kan lidt af hvert. Det koster penge, men det er en del af den profil, vi har, siger han.

Desuden har samarbejdet med Fanuc gjort, at medarbejderne efterhånden er vænnet til maskinerne og er blevet gode til at løse nogle af de udfordringer, der ind i mellem opstår undervejs.

- Det er vigtigt for os med den ensartethed, som samme serie af robotter unægtelig giver til produktionen.

Vi havde folk på kurser i programmering, og det er bare nemmere, når alle kan kode alt, fordi de står med det i hænderne hver dag, siger Michael Velling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142