23948sdkhjf

Jorgensen: Store nicheordrer giver rekorder

Der er vækst i mælkepulverproduktion. Og for fynske Jorgensen Engineering, der udvikler og producerer kundetilpassede, automatiserede pakkelinjer til procesudstyr til fødevare- og pharmaindustrien, giver det høj vækst.

Robotvirksomheden er blandt de førende i verden, når det gælder komplette pakkelinjer til mælkepulverindustrien. Og i regnskabsperioden er der kommet flere store, komplekse ordrer til. Langvarige kunderelationer med flere af verdens største fødevarevirksomheder som Nestlé, Arla, Danone og Tetra Pak, giver projektordrer og faste, tilbagevendende opgaver.

Ifølge administrerende direktør Jens Nyeng, Jorgensen Engineering, er der et regulært boom i efterspørgslen på mælkepulver i disse år.

- Mælkepulverskandalen i Kina har påvirket hele branchen med endnu mere fokus på sikkerhed og sporbarhed. Og vi er da også auditeret og godkendt som leverandør til at levere til flere af de større koncerner, siger Jens Nyeng.

Odense-virksomheden har opbygget et solidt renommé med tilbagevendende leveringer af komplekse løsninger til top ti-ligaen indenfor mælkepulver.

15 måneders regnskab
Eksportraten er på hele 97 procent i seneste regnskab er sket med projekter i blandt andet USA, Kina, Australien og New Zealand. Trenden hos de store internationale koncerner er stor fokus på én leverandør, fødevaresikkerhed, hygiejne og sporbarhed.

Top- og bundlinjen er bedre end nogensinde i den 85‐årige historie. Omsætningen i 2016/2017-regnskabet, der tæller 15 måneder, er på godt 390 mio. kr.

En effektiv udnyttelse af ressourcer og en fast hånd på de faste omkostninger har tilsvarende resulteret i et rekorddriftsresultat på cirka 52 mio. kr. Og når man korrigerer for den længere regnskabsperiode, sætter både omsætning og bundlinje markante rekorder.

Mangler arbejdskraft
Ifølge Jens Nyeng så er forventningerne til fremtiden er meget positive.

- De senere års store vækst skal dog også bundfælde sig. Udfordringerne er i høj grad at få kvalificerede kolleger, som kan arbejde i et internationalt miljø med store krav til innovation. Automation udvikles i disse år ekstremt hurtigt og begrebet Industri 4.0 vil få stor betydning for fremtiden, fortæller Jens Nyeng.

- Vi har derfor besluttet at investere og udvikle virksomheden på flere områder i indeværende regnskabsår. Kravene til generel fødevaresikkerhed vokser kraftigt, og det stiller tilsvarende krav til vores interne beredskab.

I november 2016 blev virksomheden overtaget af den svenske, børsnoterede industrikoncern Xano. Vækstrater og de nye finansielle muskler har betydet, at man blot seks år efter nybyggeriet i Tietgenbyen har måttet kigge på produktionsfaciliteterne.

- Vi har netop bygget yderligere 3.000 kvadratmeter produktion og administration for at fremtidssikre den forventede vækst. Vi er en ordreproducerende virksomhed, så vi skal have en vis fleksibilitet i vores kapacitet til at kunne klare en variation i beskæftigelsen, siger direktøren.

Jorgensen Engineering A/S
mio. kr. 2016/17(15 måneder) 2015/16
Nettoomsætning 390,0 276,3
Driftsresultat 51,7 34,5
Resultat før skat 51,3 32,8
Årets resultat 39,1 25,7
Balancesum 261,2 220,5
Egenkapital 103,1 72,0
Antal ansatte 128 105
Regnskabsåret blev 31. december 2017

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203