23948sdkhjf

Ny maskine sætter fart i fristelserne

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Specialudviklet maskine håndterer en af bagerivirksomhedens største succeser

Hos Easyfood i Kolding produceres der bogstavelig talt brød og kager i lange baner. Det er alt fra pølsehorn og pizzasnegle til kanelsnegle, muffins og "fristelser" til tankstationer, restauranter, kantiner og butikker. Bagværket leveres dybfrossent, enten som helt færdigbagte produkter eller til bake off, som skal færdigbages.

Og det er mange kager og brød, det drejer sig om. Eksempelvis bliver der i 2018 leveret cirka 60 millioner færdige pølsehorn fra Easyfood til diverse kunder.



Produktionen, der sker i en kontinuerlig proces, starter med, at dejen blandes i store dejæltere, hvor hovedingredienserne mel og vand doseres automatisk og småingredienser tilsættes manuelt.

I alt æltes der cirka 1.500 kilo dej i timen.

Efter æltningen udrulles dejen på et bånd, hvorefter produktionsprocessen kører kontinuerligt til de færdige produkter er frosset og pakket. Ud fra den udrullede dej formes de enkelte brød og kager i automatiske specialmaskiner og sættes derefter til hævning i et rasterskab, hvor de enkelte bageplader kører igennem ved en temperatur på 28 grader og 83 procent luftfugtighed. Efter hævningen fortsætter produkterne enten til bagning eller direkte til frysning og emballering.

Lenze leverer maskiner 
Maskinerne, der former og håndterer de enkelte produkttyper er specialfremstillede og leveret af firmaet Letech Machines i Slagelse, som har udviklet maskinen for og i et samarbejde med Easyfood og Lenze, der har leveret et samlet system for motion bestående af servodrev, servomotorer, gear, styresystem og HMI.

Lenze har i den forbindelse samarbejdet med Kolding Instrumentservice, der foretager løbende vedligehold på anlægget. 

- Maskinerne, der håndterer og former de enkelte produkter, er udviklet specielt til vores produktion. Disse maskiner er opbygget på et fundament med hjul, så de let kan flyttes og udskiftes afhængig af de produkter, der skal produceres, fortæller technical manager Svend Østergaard, der har været med i Easyfood helt fra starten i 2000.

En af de nyeste specialmaskiner er en maskine, der anvendes til produktion af "Fristelser", der er et af Easyfoods mest succesrige produkter.

Fristelserne er populært sagt tre gærsnegle med fyld, der bages sammen i en papirform. Før dejen kommer til maskinen er den udrullet i tre "roulader" med frugtfyld, kanel/sukkerfyld, creme med videre. 

Det har ikke været nogen enkel opgave at udvikle maskinen, der kan lave tre færdige "Fristelser" i sekundet, bemærker administrerende direktør Lejf Rasmussen fra Letech Machines.

- Ved udvikling af maskiner til bageriindustrien er der store udfordringer med hensyn til konsistensen af dej med creme eller andre typer af fyld. Det har også været tilfældet med denne maskine, som skal håndtere meget sukkerholdig dej og hård eller blød creme som fyld.

- Ved at regulere på fremføringshastigheden skal den afskårne dejmængde kunne justeres, og derudover skal maskinen, der er udviklet til ét bestemt produkt, kunne omstilles til flere produktvarianter, siger Lejf Rasmussen.

Hold dig opdateret med Jern & Maskinindustrien
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Automations-event får nordisk premiere

Kunstig intelligens begynder med gode data

Robotter klar på syv minutter ...eller på tre måneder

Automationshus vokser mere end forventet

Dit automations-nyhedsbrev skifter navn

Festo går til filmen

Nyhedsbrev

Forventer 400 gæster til dag om Industri 4.0

Online Avis Arkiv

Scanner rykker ind på mobilen

Giv mormor en robot i julegave

Robotuddannelse strammer kravene

- Sadl hesten og tag fat i robotterne

Velkommen til Fremtidens Automation

Omron sætter kurs mod kunstig intelligens

Bila satser på forprojekter til fødevareindustrien

Automationshuset vil gerne dele projekterne op i to uafhængige faser

Fordobler sælger-korpset efter cobot-boom

- Vi må gøre en indsats

Robot fordobler produktionen på kistefabrik

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat den første kolloborative robot ind i produktionen

Fuld fart på - trods mangel på medarbejdere

Fynske robotfirmaer har 120 jobopslag

De mangler 15 tekniske medarbejdere

Robot gør trafikken tryggere på Kvernelands fabrik

Siemens Gamesa vil have pigerne med på robot-vognen

Plus

Automationshuse
Sådan gør Gibotech sine projekter mere robuste

Robotter på fabrikken betyder nye varer på gaden

Robotbrag med 800 deltagere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

299 unge og voksne i Horsens kommer travle virksomheder til undsætning

NYHED! Prolink Serie 13-0 CTP og Serie 13-34 FLT

Nu skyder vi fødselsdagsåret i gang

Manicus Teknik, din leverandør af hydraulik

Boat Show

VARGUS Scandinavia har fået ny web-shop

”Med så mange medarbejdere er det afgørende at vælge det rigtige virksomhedsledelsessystem.”

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Audi blåstempler dansk ventilationsløsning til autobranchen

Svejsning og smede opgaver -H. Nielssons Maskinfabrik A/S

Dansk Procesventilation har færdiggjort svejserøgsudsugning til mekanisk serviceværksted

Faldsikring på den nemme måde - Fyns Kran Udstyr A/S

RS Components lagerfører nu motorstyringsanalysatorer fra Fluke

Certex Peter Harbo og Certex Danmark fusionerer

Certex Peter Harbo og Certex Danmark fusionerer

Graco Coolack sprøjtevæg finder du hos G.A. Hansen

Få optimeret slibning med CERAMICS PLUS korn!

Palletizer gør det muligt at programmere robot på få sekunder

Endnu et jubilæum er blevet fejret!

Spring grossistleddet over og reducere omkostninger på rustfrit stål

Skyd dit nytår i gang med en lidt skævere ansøgning

Siemens har den rigtige softstarter til enhver applikation

Testbænk kvalitetstester aktuatorer og logger data automatisk

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Pepperl-Fuchs Danmark styrker teamet med ny medarbejder

Send til en kollega

0.189