23948sdkhjf

Nyt CAD-program udfordrer markedet

Amstrup Engineering er klar til at sende det nye prisbillige ZW3D CAD-system ud i den danske industrisektor

Det behøver ikke koste en formue i softwareprogrammer og licenser at komme i gang med industrielt design og konstruktion i et CAD-system.

Det er tankegangen for Amstrup Engineering, som nu sender CAD-systemet ZW3D på markedet i Danmark. CAD-programmet er udviklet af et kinesisk firma, og det adskiller sig på markedet ved at være markant billigere end udbredte programmer som SolidWorks og Autodesk Inventor.

Amstrup Engineering er et ingeniørfirma ejet af maskiningeniør Bent Løkke, som på egen krop har mærket behovet for alternative og billigere softwareløsninger end de mest udbredte.

Har solgt software siden 2008
For da Amstrup Engineering blev grundlagt i 2003 stod Bent Løkke overfor en stor investering blot for at komme i gang som selvstændig maskinkonstruktør.

- Som maskiningeniør skal du bruge et tegneprogram og et beregningsprogram, og vi stod foran en investering på flere hundredetusind kroner for at komme i gang. Det var for voldsomt, og derfor gik vi på jagt efter alternative softwareløsninger, forklarer Bent Løkke, som på den måde kom i gang for omkring 20.000 kr. og fandt frem til programmer som Alibre, PreSys og GstartCAD.

I 2008 indledte Amstrup Engineering salget af programmerne gennem platformen nettocad.dk, og nu kommer ZW3D så på hylden. Bent Løkke tror så meget på det prisbillige CAD-program, at det har fået sin egen hjemmeside.

- ZW3D er et rigtigt godt program, der kan håndtere rigtig store modeller, den er rigtig stærk, siger Bent Løkke, der peger på, at ZW3D er bredt ud i den tyske industri.

Koster en tredjedel
I Danmark er der indtil videre 25-30 maskinkonstruktører, der bruger programmet, men Bent Løkke regner med, at tallet stiger, fordi programmet koster en tredjedel af de kendte programmer, og fordi programmet er blevet justeret ind til markedet.

- Der skulle justeres nogle funktioner indenfor blandt andet sheetmetal, og der manglede også nogle funktioner, som nu er blevet tilføjet. Det har jeg været i dialog med kineserne om. De ting er blevet løst nu, og nu kan vi stå inde for at sælge programmet til de danske kunder, siger Bent Løkke.

Derudover tillader programmet i dag import af filer fra andre programmer, og det er også muligt at redigere i filerne, selvom man ikke kender filernes historik.

- ZW3D er et godt værktøj for såvel små som store virksomheder, og softwaren findes i flere varianter, og der er mulighed for at tilkøbe ekstra, når behovet opstår, siger Bent Løkke, der er overbevist om, at markedet vil tage godt imod produktet.

- Det tager tid at komme ind i markedet, og nu har vi det rigtige produkt, så jeg er overbevist om, at salget nok skal komme i gang, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125