23948sdkhjf

DOT sprænger rammerne i nyt regnskab

Overfladebehandleren DOT vokser på både top- og bundlinje i det spritnye regnskab. Koncernen leverer et overskud på 59,5 mio. kr. før skat.

Det er blandt andet opkøbet af Herning Varmforzinkning, der påvirker regnskabet i positiv retning. Her har man fået tilført en omsætning på knap 100 mio. kr., som udmønter sig i en stigning på 20 procent i det samlede resultat. Samtidig er der markant fremgang at spore i Sverige, hvor man på fabrikken i Sölvesborg har genåbnet en produktionslinje, der lå stille i kriseårene.

Henrik Steen-Jørgensen, administrerende direktør hos DOT A/S, betegner regnskabet som tilfredsstillende, og han noterer sig, at man nu er godt rustet til at vedligeholde og optimere anlæggene på koncernens syv fabrikker.

- Vi mærker for alvor synergieffekterne af vores investeringer. Sammensmeltningen med Herning Varmforzinkning har sikret kunderne bedre service og leveringssikkerhed. Det har styrket vores konkurrenceevne i et kontinuerligt hårdt marked for overfladebehandling og korrosionsbeskyttelse af stål, siger Henrik Steen-Jørgensen

Stigende zinkpriser
Det er dog ikke alt, der peger i den rigtige retning. For den fortsatte opskrivning af den globale zinkpris er en udfordring, der ikke kan ignoreres, understreger direktøren. Prisen reguleres hver måned efter gennemsnittet fra London Metal Exchange (LME), og især i andet halvår af 2017 har den været konstant stigende.

- Vi regulerer fra måned til måned efter den aktuelle notering. Zink er en uundværlig bestanddel i vores arbejdsprocesser, så vi holder skarpt øje med kursen fra LME, siger Henrik Steen-Jørgensen.

Han tilføjer, at DOT i 2017 har vundet flere store projekter i konkurrence med aktører i både Tyskland og Sverige.

Strategien om at være full-service partner, og tilbyde hele paletten indenfor overfladebehandling, er den rigtige, konstaterer han.

- Det er en markant fordel, at alle funktioner håndteres internt. Vi kan garantere en vedvarende høj kvalitetskontrol på projekterne. Det kan kunderne forstå, og derfor har vi landet mange spændende ordrer.

Fakta om DOT

DOT beskæftiger cirka 500 medarbejdere fordelt med over 400 medarbejdere i Danmark og 100 medarbejdere i Sverige. Koncernen har specialiseret sig i overfladebehandling - typisk varmforzinkning, metallisering, aquacoating, sandblæsning maling og pulverlakering.

DOT A/S
mio. kr. 2017 2016
Nettoomsætning 547,1 392,9
Driftsresultat 62,2 38,7
Resultat før skat 59,5 37,5
Årets resultat 46,3 28,6
Balancesum 398,4 263,7
Egenkapital 163,9 128,4
Antal ansatte 440 347
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2017

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093