23948sdkhjf

Unikke maskiner til de svære og helt små emner

Samlingen af CNC-maskiner i Microturns nye fabrik i Humlebæk byder på flere specialiteter

Microturn kan levere emner med en diameter ned til 0,1 mm og op til 52 mm, og der produceres i et bredt udvalg af metaller og kunststoffer.

De kompetencer kræver en solid maskinpark, og i alt 26 CNC-maskiner producerer emner hos Microturn, som sagde helt farvel til kurvestyret produktion for tre år siden.

Blandt de nyeste maskiner er en Citizen LM 20 drejebænk, der er udstyret med systemet LFV, der står for low frequency vibration. LFV-systemet får det skærende værktøj til at bevæge sig dynamisk på emnet, i bølger og skiftende afstand, så spånen brydes, og man slipper for lange spåner og spånophobning i maskinen, når der arbejdes i vanskelige materialer som nylon, plast, titanium og rustfri.

- Den maskine er genial til plastik, siger direktør og indehaver af Microturn, Claus Geleff, om maskinen, der er købt hos Masentia i Odense.

Læs også: Direktør: Ny fabrik er en kæmpe tilfredsstillelse

De fleste maskiner i samlingen er købt hos Masentia, og det gælder også Citizen mikrodrejebænkene, som står i den del af fabrikken, der bruges til mikroproduktion. De maskiner kan håndtere og bearbejde emner ud af stænger med en diameter helt ned til 0,4 mm.

I dag har Microturn en belægning på 60-65 procent på maskinerne, og stiger belægningen til meget mere end det, så bliver der købt en maskine mere, så der altid er ledig kapacitet, forklarer Claus Geleff.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078