23948sdkhjf

Sparer 400 timer om året med nyt logistiksystem

Radarproducenten Weibel undgår varemangel i produktionen med nyt logistiksystem fra Bossard

Weibel, der er bedst kendt for sine radarer til ballistiske målinger og tracking af rumfartøjer og satellitter, investerer nu i den digitale logistikløsning Smart Factory Logistics fra Bossard.

'Formålet er dels at optimere og sikre en stabil produktion af Weibels produkter og undgå varemangel på deres C-parts, dels at aflaste virksomhedens cirka 110 medarbejdere med et digitalt vareordresystem.

Weibel har blandt andet implementeret KanBan-systemet SmartBin Flex, som sikrer, at produktionen ikke løber tør for C-parts, idet der automatisk sendes en foruddefineret ordremængde af sted, når lagerniveauet rammer sit minimum. For at styre sine forbrugsvarer har Weibel ligeledes implementeret SmartLabel, der gør det muligt at lave en bestilling med et enkelt tryk på en knap.

- I princippet er det lige meget, hvilken information vi koder ind i labelen. Ser man på andre forbrugsvarer som for eksempel emballage, som vi ved skaber håndteringsproblemer, er SmartLabel en rigtig god løsning, siger Marc Olsen, salgsansvarlig, Smart Factory Logistics, fra Bossard.

Fremtidens forsyningskæde er digital og transparent
Foreløbige beregninger viser, at Weibel allerede nu sparer op mod 400 timer om året, fordi man undgår varemangel og produktionsstop.

- Vi har oplevet en markant forbedring siden implementeringen af systemet. Vi undgår produktionsstop og ved med sikkerhed, at varerne bliver bestilt i tide og er på lager, og det giver os en mere stabil produktion. Kigger vi frem, så kan vi formentlig spare endnu mere tid i fremtiden, efterhånden som vi løbende tilpasser systemet til vores brugere, men det afhænger også af, hvordan vores produktion udvikler sig, siger Stine Maria Ibing, supply chain manager hos Weibel Scientific.

Hos Bossard oplever man netop nu en stor efterspørgsel fra virksomheder, der ønsker at digitalisere og automatisere deres forsyningskæder.

- De fleste virksomheder har erkendt, at fremtidens forsyningskæde er digital og transparent. Det betyder, at ledelsen og medarbejderne i produktionen kan se og forudse deres pipeline og hermed forhindre flaskehalse i produktionen. Der er naturligvis forskel på virksomheders digitaliseringsparathed, men mange af de virksomheder, vi arbejder med, er allerede godt i gang med at gøre deres forsyningskæde mere digital og transparent, siger Marc Olsen fra Bossard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095