23948sdkhjf

Fokus på samarbejdende robotter på Automatica

Når Europas største robotmesse Automatica 2018 åbner sine døre i München den 19. juni 2018, vil der igen være stor fokus på trendtemaerne for kollaborative robotter og menneske-maskine-samspillet

Ifølge Enrico Krog Iversen, CEO for den danske producent af gribere, OnRobot, og investor i den ungarske sensorspecialist OptoForce, og den amerikanske opstartsvirksomhed Perception Robotics, handler det ikke kun om samarbejdende robotarme. I stedet sætter den tidligere administrerende direktør for Universal Robots fokus på en mere holistisk tilgang til samarbejdende robotapplikationer.

- På den sidste Automatica-messe i 2016 var jeg stadig CEO i Universal Robots, siger Enrico Krog Iversen.

- Selv da var samarbejdende robotter ikke længere et nicheemne og kunne næppe overses – samarbejde mellem menneske og robot havde mange messer allerede fokus på, uddyber han.

Siden da er markedet eksploderet yderligere: Ud over mange opstartsvirksomheder har næsten alle etablerede robotproducenter nu også flere samarbejdende, lette robotmodeller i deres portefølje.

For Enrico Krog Iversen er konklusionen klar:

- Vi ser i øjeblikket, hvordan samarbejdende letvægtsrobotter bliver så udbredte, at de langsomt bliver en standardvare for fremstillingsvirksomheder. Fokus skifter fra den nøgne robotarm til, hvordan den faktisk bruges i en komplet applikation. Overordnet set skaber applikationer med kollaborative robotteknologier stor værdi for brugerne. Selve robotarmen er derimod ikke mere uundværlig end de øvrige komponenter i applikationen.

Så det er næppe overraskende, at Enrico Krog Iversen efter at have forladt Universal Robots, i stigende grad arbejder intenst med at støtte tre virksomheder, der har sat sig som mål at udnytte potentialet for letvægtsrobotter, med innovative robotværktøjer, og skabe værdi for deres brugere med samarbejdende applikationer. Alle tre virksomheder udstiller også på Automatica 2018:

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375