23948sdkhjf

500 ton stål sender dig i himlen

Sanistål leverer alt stålet til et 45 meter højt udsigtstårn

45 meter over jorden og med udsigt over de sydsjællandske skove.

Sådan vil besøgende i Gisselfeld Klosters Skove kunne opleve naturområdet, når et nyt udsigtstårn med en 600 meter lang spiralformet gangsti kulminerer i en platform med 360 grader udsigt.

Udsigtstårnet ligger 90 meter over jordens overflade, og med udsigtstårnets højde på 45 meter vil de besøgende have udsigt fra 135 meter. Dermed er toppen af tårnet det højest tilgængelige sted på hele Sjælland.

Udsigtstårnet skal ligge i den danske naturoplevelsespark, Camp Adventure, ved Haslev i Sydsjælland. Det er designet af arkitektfirmaet Effekt og stålkonstruktionen, og monteringen af tårnet står smedefirmaet Stål & Design i Næstved for, mens det er Sanistål, der leverer de 500 ton stål, som tårnet skal bygges af. Hovedentreprenøren for projektet er Levi Jensen A/S.

Valgte varmformede rør
Egentlig var det planen at bruge spiralsvejsede koldformede stålrør, men i dialogen med Sanistål fandt Stål & Design ud af, at det var bedre med længdesvejsede varmformede rør, der blandt andet giver et pænere visuelt udtryk og sikrer mindre tid til efterbehandling.

Stålet bliver leveret fra Tata Steel i England, som er en af Saniståls samarbejdspartnere, og derfor har Sanistål også stået for leveringsplanen og haft dialogen med værket, ligesom der har været en repræsentant fra værket på besøg hos Stål & Design sammen med Sanistål.

- Vi har haft en rigtig god dialog med vores faste kontaktperson i Sanistål, og han har bragt sine kolleger i spil, når vi havde brug for en særlig viden, siger Michael Knudsen, der er medejer af Stål & Design.

Bygger tårnet af cortenstål
Udsigtstårnet bliver bygget i cortenstål, som er en type af stål, der ruster hurtigt i overfladen, men som har en langsommere gennemtæring end meget andet stål. Det rustfarvede cortenstål ligner nærmest træ, og vil derfor falde naturligt ind i skoven omkring udsigtstårnet.

- Det 45 meter høje tårn får form som et timeglas og består af 18 søjler, som bliver vredet 120 grader, og rørene ser ud som om de er gennemgående og lavet uden samlinger, men der er et lille knæk på dem, som gør konstruktionen speciel, forklarer Michael Knudsen.

Camp Adventure har i forvejen Danmarks længste svævebaner, ti trætopbaner og en naturlegeplads med forhindringsbane, og snart altså også et udsigtstårn. Det er planen, at tårnet skal stå færdigt i efteråret 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079