23948sdkhjf

Værktøjsmager: Fedt med håndværk og teknologi

Allan Rose Mølby på 24 år sprang fra datamatikeruddannelse til en fremtid som værktøjsmager. Han er vild med fagets kombination af teknologi og håndværk

Allan Rose Mølby, 24 år, har været i gang med en datamatiker-uddannelse, men han besluttede at stoppe og prøve noget andet.

Nu er han næsten færdig som værktøjsmager fra Skive College. Vi mødte ham, da han var ved at lægge sidste hånd på nogle komponenter til svendeprøven.

Billeder: I kamp for flere værktøjsmagere

- Det er fedt, at vi får lov at lege med noget teknologi, og jeg synes, det er godt, at uddannelsen kombinerer håndværk med teknologi, siger han.

Til svendeprøven har lærlingene fået udleveret tegninger af et klemmeværktøj, som de skal fremstille. Så gjaldt det først om planlægge arbejdsprocessen.

- Det går planmæssigt. Vi har skullet overveje, hvad der var smartest at gøre først, og de fleste af os har skrevet hele arbejdsgangen ned på forhånd, før vi er gået i gang med det praktiske, siger Allan Rose Mølby.

Han er i gang med at bore hul i en af komponenterne til værktøjet. Det er her, plasten skal flyde igennem, så siderne i hullet skal være glatte og fine.

Har fået job
Allan Rose Mølby har allerede fået job efter uddannelsen.

- Jeg har skrevet kontrakt med Lego, hvor jeg også er udlært. De fleste af os på afgangsholdet har allerede job, siger han.

Inspirationen til at blive værktøjsmager kom fra hans aller nærmeste.

- Mine forældre arbejder begge to på Lego, og jeg så, at de søgte en værktøjsmager-lærling, og så søgte jeg den, fortæller han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094