23948sdkhjf

Lanseskærer klarer det grove

Lanseskæring er ofte et godt alternativ til skærebrænder eller vinkelsliber, men metoden er ikke særlig kendt

 - Det er et værktøj, der kan gøre en træls opgave nemmere.

Sådan lyder det på godt jysk fra Daniel Porskrog, smed i virksomheden Søren Sminge ved Randers, alt imens gnisterne står til alle sider fra det emne, han har rettet lanseskæreren mod. For det går ikke stille for sig, når lanseskæreren fra AGA er i aktion.

Det er den ret ofte her på smedevirksomheden, for den har vist sig særdeles effektiv til grove opgaver, hvor den kan være et godt alternativ til traditionelle værktøjer som vinkelsliber eller skærebrænder.

Daniel Porskrog nævner en opgave, hvor der skulle skæres en masse gamle bolte væk. Med de traditionelle metoder ville det have taget tre døgn, men med lanseskæreren tog det blot 16 timer. Også på vanskeligt tilgængelige steder, for eksempel spunsplader med jord på bagsiden, er lanseskæring en suveræn teknik, når overskydende materiale skal skæres væk.

Metoden imponerer
Søren Sminge, indehaver af smedeværkstedet, kalder lanseskæring et både behageligt og sikkert værktøj, og han morer sig over, at han og hans folk tit kan imponere selv store virksomheder, når de kommer med lanseskæreren, for metoden er ikke særlig kendt.

Det ærgrer også AGA, for metoden er relativt enkel og meget effektiv: Oxygen ledes gennem en 2-3 meter lang lanse, bestående af et stålrør med rundjern inden i. Lansen antændes og opnår hurtigt så høj en temperatur, at man kan skære i stort set alt - selv beton. Omkring 3.000 grader er der i spidsen af lansen. Rundjernet indgår i processen, så hele lansen brænder stille og roligt op, men den kan hurtigt erstattes af en ny.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.735