23948sdkhjf

Desmi ser muligheder i FN's verdensmål

Konceptet Desmi EnviRo-Clean har til formål at reducere verdenshavenes forurening af plastik

Omfanget af plastik og affald i verdenshave og i floder er et enormt problem. Billeder af gigantiske flydende øer på størrelse med Sjælland af langsomt nedbrydeligt plastikaffald fylder hyppigt medierne, og det er let at henfalde til apati, mens øerne af plastiksuppe bare vokser: Hvad kan man stille op?

Den mere end 180 år gamle industrivirksomhed Desmi er kendt for sine pumpeløsninger til marine- og offshoreindustrien og er gennem sit datterselskab Desmi Ro-Clean førende i verden inden for løsninger til bekæmpelse af olieforurening på havene.

Læs også: Bæredygtighed bliver business

Hovedparten af havenes forurening stammer fra de 20 mest forurenende floder. Vandvejene er dermed hovedindfaldsvejen til den globale plastbelastning. Blev man bedre til at trække plastaffald ud af de mest forurenede floder, ville det således komme havmiljøet til gode.

For Desmi går vejen til bæredygtighed og forretningsmæssig vækst dermed via innovation og tilpasning af allerede eksisterende teknologi.

En grønnere verden
Hos den danske producent af pumpeløsninger og teknologi til bekæmpelse af olieforurening ser man nemlig afsætningsmuligheder i at gøre verden grønnere. Derfor har Desmi udviklet og testet et nyt koncept, Desmi EnviRo-Clean, hvis formål netop er at reducere verdenshavenes forurening af plastik.

- På grund af det enorme miljøproblem med udslip af plastaffald i vores hav, har virksomhederne en forpligtelse til at sikre, at evnen til konstant at kunne levere løsninger på verdens udfordringer. Det kræver kollektivt globalt ansvar og et stærkt globalt netværkssamarbejde, siger Henrik Knudsen, CEO Desmi Ro-Clean.

Det er ambitionen, at den eksisterende teknologi fra offshore indarbejdes i det nyudviklede Desmi EnviRo-Clean, så man fremover lettere kan indsamle plastik og affald fra floder. Desmis nyudviklede udstyr er afprøvet og tilbydes nu kommercielt til områder, hvor problemet er størst, specielt i Asien hvor flere af de store floder er fyldt med affald.

- Bæredygtighed for os handler om "People, Planet & Profit". Vi anser det ikke for tungt eller besværligt at være med i forløbet. For vores vedkommende fokuserer vi især på FN’s verdensmål nummer 7 og 14, der dels handler om bæredygtig energi samt livet i havet, siger Henrik Knudsen.

Nye forretningsmuligheder
Ambitionen bag projektet SDG Accelerator, som Industriens Fond og FN’s nordiske kontor står bag, er at verdensmålene blandt andet skal gøre verden grønnere og øge folkesundheden samtidig med, at denne globale transformation skaber nye forretningsmuligheder.

Hos Desmi ser man vandmiljøforbedringer, sundhed, ren energi og vækst som forbundne.

- Vi tager gerne et ansvar over for at sikre en mere bæredygtig verden. Desmi har teknologien, kompetencerne og en velfungerende international forretningsmodel, der kan være med til at løfte denne store opgave. Vi opfatter SDG Accelerator som en afgørende lanceringsplatform, der bidrager til at skabe den fornødne bevidsthed og transformation, siger Henrik Knudsen.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtig IDAG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126